Rast/pad trgovine na malo u travnju (na godišnjoj razini)

1 Duhanski proizvodi 6.1
2 Živežne namirnice -1.9
3 Tekstil, odjeća, obuća i kožni proizvodi -12.5
4 Alkohol i druga pića -17.8
5 Motorna vozila -39.8

Dolasci turista (izraženo u milijunima)

1.732006. 1.862007. 1.852008. 1.62009. 1.52010. 1.532011.
Zajednički nastup

Infosistem i ABBA-e oformili konzorcij

Infosistem iz Zagreba i ABBA iz Osijeku sklopili su ugovor o strateškom partnerstvu. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Infosistema Lora Čurković i direktor ABBA-a Ivica Hasanec, a cilj je snažan zajednički nastup na tržištu Slovenije, BiH i Hrvatske.

turistički djelatnici tražena radna snaga

Pravovremena priprema za turističku sezonu

Turistički djelatnici tražena su radna snaga, potvrđuje pregled tržišta rada za 2011. godinu prema kojem je turizam i ugostiteljstvo bila druga najzastupljenija kategorija poslova na portalu MojPosao.

pozitivan trend

Ina grupa povećala neto dobit 89 posto

Neto dobit Ina grupa u prošloj godini iznosi 1,8 milijardi kuna, što je povećanje za 854 milijuna kuna, ili za 89 posto u odnosu na 2010. godinu, EBITDA  je dosegla 6,5 milijuna kuna, što je za 60 posto više nego u 2010., dok je dobit iz osnovne djelatnosti bez jednokratnih stavki iznosila 4,1 milijun kuna.

novi ugovori

Dalekovod dogovorio posao vrijedan više od 67 milijuna kuna

Dalekovod je u obavijesti Zagrebačkoj burzi izvijestio da je potpisao novi ugovor s  Hrvatskim autocestama za izvođenje radova na autocesti Zagreb – Sisak.

kako do 2000 prodajnih mjesta

Riječka tvrtka Pavletić na sajmu u Las Vegasu traži partnere

Nakon što su lani uspješno osvojili britansko tržište, te radi boljeg plasmana sklopili ugovor s konzultantskom kućom Hamilton Bradshaw Venture Partners, tvrtka Pavletić iz Rijeke nastavlja svoje inozemno širenje.

Coca-Cola i Medicinski fakultet

Snježno izdanje atletske utrke 162 stube

Promocija zdravlja i zdravih životnih stilova zajednička su misija Coca-Cole i Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

letovi Croatia Airlinesa

Iz Hrvatske u Barcelonu i Atenu već od 129 eura

Croatia Airlines u razdoblju od 14. do 26. veljače 2012. putnicima nudi posebnu cjenovnu pogodnost za letove iz hrvatskih odredišta (Zagreb, Split, Dubrovnik, Pula i Zadar) u Barcelonu i Atenu.

zagrebačka burza

Najlikvidnija dionica HT-a uoči objave poslovnih rezultata

Unatoč pozitivnim signalima s europskih tržišta, na Zagrebačkoj burzi i danas su indeksi kliznuli naniže pod utjecajem dobitonosnih prodaja te uoči sutrašnjeg intenzivnije objave financijskih izvješća kompanija.

Nema dogovora

Pečarević predao zahtjev za stečaj Generalturista

Uprava je dala zahtjev za pokretanje stečajnog postupka Generalturista, pogođenog krizom i padom prometa, koji se u posljednje dvije godine prepolovio, okončavajući time dugogodišnje poslovanje hrvatske najstarije turističke agencije.

zagrebačka burza

Zbog dividende investitori se bacili na dionicu HT-a

Na Zagrebačkoj je burzi danas u najvećem fokusu investitora dionica HT-a jer u najavljenoj isplati predujma dividende mogu sudjelovati samo oni koji će u ponedjeljak biti upisani u SKDD kao imatelji te dionice.

financijski rezultati

Janaf s manjom dobiti

Jadranski naftovod (Janaf) u prošloj je godini poslovao s neto dobiti od 72,48 milijuna kuna, što je 31,8 posto manja neto dobit nego 2010. kada je iznosila 106,4 milijuna kuna, podaci su iz nerevidiranog financijskog izvješća koje je Janaf objavio na Zagrebačkoj burzi.  

25,5 posto manje

Neto dobit Medike 18,4 milijuna kuna

Konsolidirana neto dobit veledrogerije Medika za 2011. godinu dosegnula je 18,4 milijuna kuna što je 25,5 posto manje nego u 2010. godini, pokazuje danas objavljeni privremeni konsolidirani financijski izvještaj te tvrtke.

Samo dva milijunaša na ZSE

Dionicom HT-a uoči objave rezultata ostvareno 2,2 milijuna kuna prometa

Dionički indeks Zagrebačke burze Crobex danas je pao za 0,19 posto, na 1.762,86 bodova, Crobex10 smanjen je za 0,46 posto, na 986,79 bodova, a redovni promet Burze iznosio je 10,1 milijun kuna.

Osam banaka u gubitku

Banke u prošloj godini ostvarile rast dobiti od 9,76 posto

Privremeni nerevidirani podaci Hrvatske narodne banke pokazuju kako su banke i štedne banke u prošloj godini ostvarile rast aktive od 4,18 posto. Tako je ukupna aktiva 32 banke koje posluju u Hrvatskoj porasla sa 391,07 milijardi kuna u 2010. na 407,407 milijardi kuna u 2011.

Ima ih dovoljno za rušenje?

Gradski vijećnici traže referendum o smjeni Keruma

Dvanaest oporbenih vijećnika u ponedjeljak ujutro službeno je podnijelo zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća grada Splita, koje bi trebalo odlučiti o referendumu o smjeni gradonačelnika Željka Keruma.

Mercator povlači iz prodaje

Otrovne suhe smokve iz Turske

Slovenski trgovački lanac Mercator objavio je u ponedjeljak da povlači iz prodaje suhe smokve iz Turske za koje je inspekcijskim pregledom na prijavu potrošača utvrđeno da sadrže koncentraciju aflatoksina koja nije dopuštena pravilima Europske unije.

Manji za 3,4 milijarde kuna

Milanović: Proračun je racionalan, a ima ambicija biti human

Državni proračun za 2012. iznosit će 119 milijardi kuna, rashodi bi bili manji za 3,4 milijarde kuna, a planirani prihodi 109 milijardi kuna, što je 1,4 posto više nego prošle godine.

Gerić Podravac i Županić

Nove direktorice marketinga te nabave i logistike u Badelu 1862

Na mjesto direktorice Marketinga i inovacija proizvoda u Badelu 1862, nakon dugogodišnje karijere u telekomunikacijama, retailu i distribuciji došla je Tatjana Gerić Podravac, a na mjesto direktorice Nabave i logistike Barbara Županić, s iskustvom u branši, prvenstvo u prodaji.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

ZA

Ivan Tepeš

98%

PROTIV

Stjepan Mesić

2%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 2.lipnja 2016. 12:00