Stopama Mirele Holy

Mihael Zmajlović novi ministar zaštite okoliša

   Mihael Zmajlović novi ministar zaštite okoliša

Mihael Zmajlović, jaskanski gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a kandidat je za novog ministra zaštite okoliša i prirode.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović predstavio ga je u Banskim dvorima. Zmajlovića je u veljači Vlada imenovala u Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Također je i predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, a član je i Odbora za financije i državni proračun. Od nedavno je i u Predsjedništvu SDP-a. Najmlađi je ministar u Vladi - rođen je 1978.

Mirela, odnosno Vlada zacrtala je smjer i u tom smjeru planiram nastaviti, kazao je u svom obraćanju novinarima Zmajlović. Na pitanje novinara o negativnom mišljenju za gradnju HE Ombla kazao je kako će najprije pregledati svu dokumentaciju te tada donijeti odluku.
Podsjetimo, ministrica Mirela Holy je podnijela ostavku zbog afere koja je buknula nakon što je HRT objavio njezino pismo napisano u ožujku predsjedniku uprave HŽ-a Reneu Valčiću.

U njemu ga je zamolila da Heidi Maziju, suprugu Gorana Mazije, koji je član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH, poštedi otkaza. Iako nitko ne dvoji da je pogriješila, ministricu u ostavci redom su podržale ekološke i udruge civilnoga društva. No tijekom svojeg kratkog ministarskog staža učinila nekoliko pogrešaka u koracima. Za slučaj Kalambura dobila je packe od premijera, koji je tada u nju imao apsolutno povjerenje. Sukobila se i s njegovim prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem.

Vezani članci

Ozaljska tvornica Ilsad pred novom je dva milijuna eura vrijednom investicijom

Marišćina, prvi centar za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj, kreće s probnim radom

Građani poslali gotovo 12.000 zahtjeva za obnovu obiteljskih kuća

Sanacija otpada od 18,5 milijuna kuna na Lemić brdu sufinancira se iz EU fondova

Vrijednost dosad odobrenih radova za energetsku obnovu kuća iznosi 61 milijun kunaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Treba li Hrvatsku podijeliti u pet regija?

Treba li Hrvatsku podijeliti u pet regija?

Hrvatska u pet regija – je li to realno očekivati i koji su razlozi za i protiv takvog ustroja pitanje je koje postavljamo u ovotjednom Fight clubu.

Hrvatska

Vlada: Ove godine rast BDP-a 0,4 posto, iduće 1 posto

Vlada: Ove godine rast BDP-a 0,4 posto, iduće 1 posto

Smjernicama ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2016. - 2018. godine, koje je Vlada danas prihvatila, procjenjuje se da će ove godine rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) iznositi 0,4 posto, ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Hrvatsku treba podijeliti u pet regija

Hrvatsku treba podijeliti u pet regija

ZA

Željko Lovrinčević

64%

PROTIV

Tomislav Tolušić

36%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 6.kolovoza 2015. 12:00