Stopama Mirele Holy

Mihael Zmajlović novi ministar zaštite okoliša

   Mihael Zmajlović novi ministar zaštite okoliša

Mihael Zmajlović, jaskanski gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a kandidat je za novog ministra zaštite okoliša i prirode.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović predstavio ga je u Banskim dvorima. Zmajlovića je u veljači Vlada imenovala u Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Također je i predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, a član je i Odbora za financije i državni proračun. Od nedavno je i u Predsjedništvu SDP-a. Najmlađi je ministar u Vladi - rođen je 1978.

Mirela, odnosno Vlada zacrtala je smjer i u tom smjeru planiram nastaviti, kazao je u svom obraćanju novinarima Zmajlović. Na pitanje novinara o negativnom mišljenju za gradnju HE Ombla kazao je kako će najprije pregledati svu dokumentaciju te tada donijeti odluku.
Podsjetimo, ministrica Mirela Holy je podnijela ostavku zbog afere koja je buknula nakon što je HRT objavio njezino pismo napisano u ožujku predsjedniku uprave HŽ-a Reneu Valčiću.

U njemu ga je zamolila da Heidi Maziju, suprugu Gorana Mazije, koji je član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH, poštedi otkaza. Iako nitko ne dvoji da je pogriješila, ministricu u ostavci redom su podržale ekološke i udruge civilnoga društva. No tijekom svojeg kratkog ministarskog staža učinila nekoliko pogrešaka u koracima. Za slučaj Kalambura dobila je packe od premijera, koji je tada u nju imao apsolutno povjerenje. Sukobila se i s njegovim prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem.

Vezani članci

Čitatelji Lidera za legalizaciju marihuane

Uvođenjem zelene javne nabave javna uprava doprinosi čišćem okolišu, štedi i stvara radna mjesta

Principijelno u oporbi ili kompromisima do osvajanja vlasti

Treba li se marihuana legalizirati isključivo u medicinske svrhe?

Ozaljska tvornica Ilsad pred novom je dva milijuna eura vrijednom investicijomKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Matijašević: I poduzetnike treba rasteretiti od kredita u švicarcima!

Matijašević: I poduzetnike treba rasteretiti od kredita u švicarcima!

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) danas je poslala otvorenom pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem je pohvalila inicijativu za rasterećenje građana od nepravednih kredita vezanih uz švicarski franak (CHF), ali ...

Hrvatska

Zaposlenost raste iz mjeseca u mjesec - stopa nezaposlenosti najniža u šest godina

Zaposlenost raste iz mjeseca u mjesec - stopa nezaposlenosti najniža u šest godina

U srpnju je u Hrvatskoj bilo ukupno oko 1,364 milijuna zaposlenih, što je za 8.864 osobe ili 0,7 posto više nego mjesec dana prije i peti mjesec zaredom kako zaposlenost ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Rast BDP-a plod je Vladinih reformi

Rast BDP-a plod je Vladinih reformi

ZA

Gordan Maras

31%

PROTIV

Ivan Šuker

69%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 3.rujna 2015. 12:00