Stopama Mirele Holy

Mihael Zmajlović novi ministar zaštite okoliša

   Mihael Zmajlović novi ministar zaštite okoliša

Mihael Zmajlović, jaskanski gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a kandidat je za novog ministra zaštite okoliša i prirode.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović predstavio ga je u Banskim dvorima. Zmajlovića je u veljači Vlada imenovala u Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Također je i predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, a član je i Odbora za financije i državni proračun. Od nedavno je i u Predsjedništvu SDP-a. Najmlađi je ministar u Vladi - rođen je 1978.

Mirela, odnosno Vlada zacrtala je smjer i u tom smjeru planiram nastaviti, kazao je u svom obraćanju novinarima Zmajlović. Na pitanje novinara o negativnom mišljenju za gradnju HE Ombla kazao je kako će najprije pregledati svu dokumentaciju te tada donijeti odluku.
Podsjetimo, ministrica Mirela Holy je podnijela ostavku zbog afere koja je buknula nakon što je HRT objavio njezino pismo napisano u ožujku predsjedniku uprave HŽ-a Reneu Valčiću.

U njemu ga je zamolila da Heidi Maziju, suprugu Gorana Mazije, koji je član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH, poštedi otkaza. Iako nitko ne dvoji da je pogriješila, ministricu u ostavci redom su podržale ekološke i udruge civilnoga društva. No tijekom svojeg kratkog ministarskog staža učinila nekoliko pogrešaka u koracima. Za slučaj Kalambura dobila je packe od premijera, koji je tada u nju imao apsolutno povjerenje. Sukobila se i s njegovim prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem.

Vezani članci

Krajem tjedna kreću prijave za energetsku obnovu kuća uz državni poticaj

Uz jednostavniju prijavu za energetsku obnovu kuće uštedite do 60 posto na grijanju

Mirela Holy podiže prijavu protiv Zmajlovića zbog Zagrebtowera

Za energetsku obnovu kuća moći će se prijaviti svi građani koji to žele

Josipović protiv Milanovića, Sinčić s BandićemKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Ranogajec: Obrtnike se ne smije izjednačavati s lopovima

Ranogajec: Obrtnike se ne smije izjednačavati s lopovima

Dragutin Ranogajec novi je stari predsjednik Hrvatske obrtničke komore. Tako je odlučeno na 1. Konstituirajućoj sjednici Skupštine Hrvatske obrtničke komore održanoj danas točno u podne u Velikoj dvorani Matice hrvatskih ...

Hrvatska

Unatoč lošoj gospodarskoj situaciji 81 posto tvrtki opet bi investiralo u Hrvatsku

Unatoč lošoj gospodarskoj situaciji 81 posto tvrtki opet bi investiralo u Hrvatsku

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora objavila je rezultate godišnjeg gospodarskog istraživanja koje provodi među svojim tvrtkama članicama od kojih je više od 65 posto s njemačkim kapitalom. Isto istraživanje također ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

Litra benzina uskoro će premašiti 11 kuna

Litra benzina uskoro će premašiti 11 kuna

ZA

Jasminko Umičević

38%

PROTIV

Branko Poljak

62%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 30.travnja 2015. 12:00