Novi Pravilnik

Pizza postaje jednostavno jelo

   Pizza postaje jednostavno jelo

U skladu s najavom o izmjenama i dopunama zakonske regulative iz oblasti turizma, a nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu, pripremljene su izmjene i dopune Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina 'restorani', 'barovi', 'catering objekti' i 'objekti jednostavnih usluga'.

Glavni cilj ovih izmjena i dopuna je, prije svega, olakšati i pojednostaviti poslovanje u ugostiteljstvu i turizmu, izmijeniti odredbe koje su se u praksi pokazale složenijima te, u konačnici, omogućiti još kvalitetnije obavljanje djelatnosti, što će pridonijeti jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma.

Osnovne izmjene odnose se na definiranje pizze kao jednostavnog jela, a u prijedlozima se dodaje i mogućnost korištenja komercijalnog naziva restorana - banket/restoran za restoran za održavanje svečanosti i sličnih povremenih događanja za veći broj gostiju.
Također, izjednačuju se uvjeti za ugostiteljski objekt na plovnom i plutajućem objektu, uz mogućnosti odgovarajućeg odstupanja od propisanih minimalnih uvjeta u pogledu visine te se uređuje što se smatra prostorijom za usluživanje kod ugostiteljskih objekata za caffe bar unutar prostora trgovačkog centra i sl. Izmjene se odnose i na mogućnost da se i u objektu jednostavnih usluga na klupi, kao i u objektu jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama), pripremaju i uslužuju napici, odnosno uslužuje sladoled.

U skladu s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata, te s ciljem što kvalitetnije pripreme prijedloga ovog Pravilnika, 1. lipnja 2012. godine je na web stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr) otvoreno javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Savjetovanje je otvoreno do 15. lipnja 2012. godine, do kada svi zainteresirani imaju mogućnost ispuniti obrazac na gore navedenoj stranici ili na elektroničku adresu savjetovanje@mint.hr slati svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe, vezane uz spomenuti pravilnik.

Vezani članci

U Dubrovnik stiglo najviše Britanaca, Francuza i Španjolaca

Lorencin: Na javnom je i privatnom sektoru da usavršavaju svoju ponudu

Valamarovi rezultati dosta će ovisiti o ruskom tržištu

Lani naplaćeno 344,6 milijuna kuna boravišnih pristojbi

Turističke zajednice dale su najveći doprinos razvoju turizma, no vrijeme je za njegovu promjenu



Komentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Kome će banke oprostiti dug?

Kome će banke oprostiti dug?

U ovom su trenutku 317.742 blokirana građana s iznosom od 25,66 milijardi kuna, od čega 280.327 građana ima blokirano 4,9 milijardi kuna, a ostalih 20,6 blokiranih milijardi kuna učunila su ...

Hrvatska

Od 115.000 hektara obradivog zemljišta navodnjava se samo 2000

Od 115.000 hektara obradivog zemljišta navodnjava se samo 2000

Od oko 115.000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u Vukovarsko-srijemskoj županiji navodnjava se samo nešto više od 2.000 hektara, iako u toj županiji postoje mogućnosti za navodnjavanjem puno većih površina, rečeno ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi