'Nećete se loptati s ovim gradonačelnikom'

Bandić napustio sjednicu Gradske skupštine

 Bandić napustio sjednicu Gradske skupštine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić demonstrativno je napustio današnju sjednicu Gradske skupštine, kako je rekao, tužan i razočaran što je odbijen njegov prijedlog da se po hitnom postupku razmotri prijedlog i donese odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj.

Možete se loptati sa svojim ugledom i dignitetom Gradske skupštine, no nećete se loptati s ovim gradonačelnikom, niti zagrebačkim Sveučilištem, poručio je Bandić zastupnicima, ocijenivši nedopustivim da se taj prijedlog miče s dnevnog reda bez ikakvog obrazloženja.
Na konferenciji za novinare je rekao da nigdje u Europi i svijetu zakonodavna vlast ne vrši prerogative izvršne vlasti. Skupština ne imenuje predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga nego to radi skupština Trgovačkog društva.
To je sumrak demokracije, Gradska skupština preuzima izvršnu vlast u Holdingu, a htjela bi biti i gradonačelnik, samo ja još smetam, ustvrdio je.

Hitni postupak o kampusu Borongaj predložen je kako bi se što prije započelo s provođenjem procedure za povlačenje sredstava iz predpristupnih fondova, no prebačen je za iduću sjednicu u rujnu. Predsjednik Skupštine Davor Bernardić rekao je da je interes svih da se plan uređenja kampusa donese, no nedopustivo je da se tek danas dobiva taj prijedlog. Zadatak Gradske skupštine je da kontrolira procese i svaku proračunsku kunu, na dobrobit građana Grada Zagreba, dodao je.
Na sjednici, koju je od jutros obilježilo nekoliko stanki, po hitnom postupku predloženo je i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića o čemu će se glasati u nastavku.

Vezani članci

Bandić može obnašati dužnost gradonačelnika

Bandić smije obavljati dužnost gradonačelnika

Vesna Kusin za Bandićev mirni san

Sandra Švaljek podnijela ostavku, vraća se na Ekonomski institut

Zagreb vodi Vesna KusinKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Udruga Franak: Nakon prosvjeda očekujemo Vujčićevu ostavku

Udruga Franak: Nakon prosvjeda očekujemo Vujčićevu ostavku

Udruga Franak, nakon napuštanja pregovora u Ministarstvu financija, pozvala je građane na veliki prosvjed koji bi se trebao održati u subotu u Zagrebu.

Hrvatska

Fina: Odobrena 6.372 zahtjeva za otpis duga

Fina: Odobrena 6.372 zahtjeva za otpis duga

U Registru otpisa duga na današnji dan evidentirano je 10.075 zahtjeva građana od čega su 6.372 odobrena, objavila je danas Financijska agencija (Fina).

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

Litra benzina uskoro će premašiti 11 kuna

Litra benzina uskoro će premašiti 11 kuna

ZA

Jasminko Umičević

37%

PROTIV

Branko Poljak

63%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 30.travnja 2015. 12:00