'Nećete se loptati s ovim gradonačelnikom'

Bandić napustio sjednicu Gradske skupštine

 Bandić napustio sjednicu Gradske skupštine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić demonstrativno je napustio današnju sjednicu Gradske skupštine, kako je rekao, tužan i razočaran što je odbijen njegov prijedlog da se po hitnom postupku razmotri prijedlog i donese odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj.

Možete se loptati sa svojim ugledom i dignitetom Gradske skupštine, no nećete se loptati s ovim gradonačelnikom, niti zagrebačkim Sveučilištem, poručio je Bandić zastupnicima, ocijenivši nedopustivim da se taj prijedlog miče s dnevnog reda bez ikakvog obrazloženja.
Na konferenciji za novinare je rekao da nigdje u Europi i svijetu zakonodavna vlast ne vrši prerogative izvršne vlasti. Skupština ne imenuje predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga nego to radi skupština Trgovačkog društva.
To je sumrak demokracije, Gradska skupština preuzima izvršnu vlast u Holdingu, a htjela bi biti i gradonačelnik, samo ja još smetam, ustvrdio je.

Hitni postupak o kampusu Borongaj predložen je kako bi se što prije započelo s provođenjem procedure za povlačenje sredstava iz predpristupnih fondova, no prebačen je za iduću sjednicu u rujnu. Predsjednik Skupštine Davor Bernardić rekao je da je interes svih da se plan uređenja kampusa donese, no nedopustivo je da se tek danas dobiva taj prijedlog. Zadatak Gradske skupštine je da kontrolira procese i svaku proračunsku kunu, na dobrobit građana Grada Zagreba, dodao je.
Na sjednici, koju je od jutros obilježilo nekoliko stanki, po hitnom postupku predloženo je i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića o čemu će se glasati u nastavku.

Vezani članci

Bandić: Riješili smo s Kaptolom problem kampa na Sveticama

Bandić može obnašati dužnost gradonačelnika

Bandić smije obavljati dužnost gradonačelnika

Vesna Kusin za Bandićev mirni san

Sandra Švaljek podnijela ostavku, vraća se na Ekonomski institutKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

OTP banka snižava kamatne stope

OTP banka snižava kamatne stope

OTP banka će u srpnju sniziti kamatne stope na sve postojeće i nove kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, priopćili su iz te banke

Hrvatska

Pozitivnija očekivanja gospodarskih kretanja potaknula rast povjerenja private equity fondova

Pozitivnija očekivanja gospodarskih kretanja potaknula rast povjerenja private equity fondova

Nakon što je posljednje ispitivanje pokazalo dozu obeshrabrenosti u pogledu izgleda u regiji, najnovije Deloitteovo istraživanje očekivanja i povjerenja private equity fondova u Srednjoj Europi pokazuje ponovno jačanje povjerenja i ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

TTIP je spas za hrvatsko gospodarstvo

TTIP je spas za hrvatsko gospodarstvo

ZA

Zdeslav Šantić

23%

PROTIV

Duje Prkut

77%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 28.svibnja 2015. 12:00