'Nećete se loptati s ovim gradonačelnikom'

Bandić napustio sjednicu Gradske skupštine

 Bandić napustio sjednicu Gradske skupštine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić demonstrativno je napustio današnju sjednicu Gradske skupštine, kako je rekao, tužan i razočaran što je odbijen njegov prijedlog da se po hitnom postupku razmotri prijedlog i donese odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj.

Možete se loptati sa svojim ugledom i dignitetom Gradske skupštine, no nećete se loptati s ovim gradonačelnikom, niti zagrebačkim Sveučilištem, poručio je Bandić zastupnicima, ocijenivši nedopustivim da se taj prijedlog miče s dnevnog reda bez ikakvog obrazloženja.
Na konferenciji za novinare je rekao da nigdje u Europi i svijetu zakonodavna vlast ne vrši prerogative izvršne vlasti. Skupština ne imenuje predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga nego to radi skupština Trgovačkog društva.
To je sumrak demokracije, Gradska skupština preuzima izvršnu vlast u Holdingu, a htjela bi biti i gradonačelnik, samo ja još smetam, ustvrdio je.

Hitni postupak o kampusu Borongaj predložen je kako bi se što prije započelo s provođenjem procedure za povlačenje sredstava iz predpristupnih fondova, no prebačen je za iduću sjednicu u rujnu. Predsjednik Skupštine Davor Bernardić rekao je da je interes svih da se plan uređenja kampusa donese, no nedopustivo je da se tek danas dobiva taj prijedlog. Zadatak Gradske skupštine je da kontrolira procese i svaku proračunsku kunu, na dobrobit građana Grada Zagreba, dodao je.
Na sjednici, koju je od jutros obilježilo nekoliko stanki, po hitnom postupku predloženo je i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića o čemu će se glasati u nastavku.

Vezani članci

DM otvorio poslovnicu na lokaciji nekadašnjeg kazališta Jazavac

Bandić: Ili ćemo raditi ili idemo na izbore. Ovaj Big Brother će završiti

Bandića mogu srušiti samo pravosuđe ili široka protubandićevska koalicija

Petrov spreman napustiti vlast ako se reforme ne provedu za tri, četiri mjeseca

Petrov: Ovo su pokušaji destabilizacije Vlade u trenutku kada Vlada treba iznijeti akcijski plan reformi



Komentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Smanjen udio loših kredita u ukupnim kreditima

Smanjen udio loših kredita u ukupnim kreditima

Udio loših u ukupnim kreditima na godišnjoj je razini tako smanjen za 1,02 postotna boda, a u odnosu na kraj prošle godine za 0,53 postotna boda.

Hrvatska

Za kupnju državnih dionica Končar Elektroindustrije stiglo 13 ponuda

Za kupnju državnih dionica Končar Elektroindustrije stiglo 13 ponuda

Za kupnju državnih dionica Končar Elektroindustrije (EI), Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) stiglo je 13 ponuda, izvijestili su u utorak iz CERP-a.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

ZA

Ivan Tepeš

98%

PROTIV

Stjepan Mesić

2%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 2.lipnja 2016. 12:00