Reagiranje

Lažne diplome i putni nalozi u karlovačkom kazalištu (2)

Lažne diplome i putni nalozi u karlovačkom kazalištu (2)

Zvonimir Ilijić, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovac reagirao je na nedavno objavljeni tekst na Liderovom portalu.

Riječ je o članku 'Lažne diplome i putni nalozi u karlovačkom kazalištu', koji, upozorava Ilijić, dovodi čitatelje u zabludu. Naime, kako stoji u njegovom reagiranju članak prejudicira sudsku odluku. Reagiranje prenosimo u cjelosti.

U prvom pasusu se navodi 'Zvonimir Ilijić, koji je lažirao naloge, otkrio je da šef marketinga Goran Đurašević nema diplomu' je zakonski nedopustivo prejudiciranje sudske odluke i apriorno izricanje i presuđivanje krivnje za nešto o čem još sudski proces nije ni započeo. Nakon toga se u jednom od slijedećih pasusa navodi (cit.): Interesantno, Đuraševića je otkrio i prijavio ravnatelj Ilijić, protiv kojega je već podignuta optužnica 21. studenoga 2011. zbog zlouporabe položaja i ovlasti, što se konkretno odnosilo na lažiranje putnih naloga i korištenja službenog vozila u privatne svrhe. Zbog takvog razvoja događanja, Ilijić je praktično diskvalificiran za sudjelovanje u novom natječaju za ravnatelja Zorin-doma, a na to mjesto, po svemu sudeći dolazi nova HDZ-ova uzdanica Srećko Šestan, pomoćnik bivšeg ministra kulture Bože Biškupića i intendant HNK pl. Ivana Zajca u Rijeci. Cijela istina je da je podnešena kaznena prijava (na temelju anonimne? dojave) prema kojoj sam privatno koristio službeni automobil Gradskog kazališta bez dozvole osnivača te time oštetio proračun Grada za oko 21.000 kuna, jer sam istovremeno primao i naknadu za prijevoz s posla i na posao na relaciji izmedju Zagreba (gdje živim) i Karlovca (sjedište Gradskog kazališta Zorin dom) gdje sam zaposlen kao ravnatelj.
Prijava je podnešena u studenom prošle godine (upravo prije raspisivanja prvog natječaja za reizbor ravnatelja) na kojem sam bio jedini kandidat koji je u potpunosti zadovoljio uvjete (prema zapisniku Kazališnog vijeća), ali je natječaj Gradsko vijeće (u suprotnosti sa Zakonom o kazalištu) poništilo na prijedlog tog istog Kazališnog vijeća, a na inicijativu osnivača (prema izjavama članova Kazališnog vijeća tu im je odluku sugerirao zamjenik gradonačelnika, Dubravko Delić, zbog lošeg financijskog poslovanja (neistinit navod) i podnešene kaznene prijave (prema Ustavu RH optuženik je nevin do pravomoćnosti presude-sic!). Sapiensi sat!
Nakon toga je pred mjesec dana raspisan novi natječaj uz iste uvjete na kojem sam ponovo ispunio sve uvjete, a na taj natječaj se javio i Srećko Šestan (prije nekoliko dana razriješen dužnosti u Ministarstvu kulture RH) koji je također prema zapisniku Kazališnog vijeća ispunio sve uvjete natječaja. Nakon konzultacija u Poglavarstvu grada Karlovca, Kazališno vijeće u sastavu Juraj Juričić (predsjednik, vlasnik projektantskog biroa Conar Konzalting d.o.o. iz Karlovca, - HSS), Marijan Stavljenić (direktor HRK i basist u grupi Plava noć, bivši tajnik GO HDZ Karlovac) i Martina Maričić (Voditeljica baletnog studija Gradskog kazališta) je bez rasprave jednoglasno donijelo odluku da za ravnatelja Gradskog kazališta Zorin dom u slijedećem mandatu predloži gospodina Srećka Šestana, bivšeg pomoćnika ministra kulture Bože Biškupića.
Kako nije održano još ni jedno ročište u slučaju spomenutog predmeta zloporabe položaja i vlasti, ukoliko vaš portal nema dokaze da sam već pravomoćno osuđen, zahtijevam da se uz navedeni članak, sukladno zakonu, trenutno objavi isprika kao i ovo pojašnjenje u cijelosti i bez kraćenja.

Zvonimir Ilijić, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom, KarlovacKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Panenić: Ako treba, svi MOST-ovi ministri izlaze iz Vlade

Panenić: Ako treba, svi MOST-ovi ministri izlaze iz Vlade

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić danas je, odgovarajući na prozivke s općeg sabora HDZ-a, poručio da bi MOST-ovi ministri mogli izaći iz Vlade ako Sabor ne izglasa nepovjerenje potpredsjedniku Vlade Tomislavu ...

Hrvatska

Bandić: Ili ćemo raditi ili idemo na izbore. Ovaj Big Brother će završiti

Bandić: Ili ćemo raditi ili idemo na izbore. Ovaj Big Brother će završiti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak kako zahladnjeli odnosi između Mosta i HDZ-a utječu na rad Hrvatskog sabora i Vlade te poručio da će taj "Big Brother" uskoro ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

ZA

Ivan Tepeš

98%

PROTIV

Stjepan Mesić

2%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 2.lipnja 2016. 12:00