Sjednica Vlade

Odgođen Ovršni zakon

Odgođen Ovršni zakon

Izmjene Ovršnog zakona i Zakona o javnim ovršiteljima još neće u primjenu jer će se još najmanje tjedan dana morati pričekati na očitovanje Bruxellesa.

Ti zakoni su ispregovarani s Europskom unijom i svaka njihova izmjena mora dobiti zeleno svjetlo. Premijer Zoran Milanović kazao je kako je ova Vlada mišljenja da 'pored državnih institucija nije potrebna neka para-državna služba koja bi obavljala njen posao', odnosno da se outsourca taj posao. Šefica diplomacije Vesna Pusić kazala je da je Hrvatska u procijepu između dviju mogućnosti – da neka zakonska rješenja ne dira do punopravnog članstva u EU ili da pruži uvjerljive dokaze da zakonskim izmjenama nude bolja rješenja za efikasniju provedbu.
- Smatramo da su ove zakonske izmjene bolje rješenje za građane - kazala je Pusić.

Razmatrajući pripremu predstavnika Vlade za sjednicu Glavne skupštine Ine, rečeno je kako je njena dobit lani bila dvije milijarde, a da je Vlada suglasna da naftna tvrtka zadrži pola dobiti uz uvjet da reinvestira u razvoj.
Vlada je prihvatila izmjene Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji. Na izmjene se išlo zbog, kazala je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, višegodišnje upravljačke, financijske i kadrovske krize. Ove zakonske izmjene jasno bi razdijelile te tri razine i omogućilo restrukturiranja javnog servisa. Iz EU-a je stigla primjedba kako bi se Sabor glavnog ravnatelja trebao birati apsolutnom većinom svih zastupnika. Milanović je kazao kako zakon ide u dva čitanja te da HRT više nema onaj značaj za informiranje građana kakav je imao ranijih godina, a zbog jačanja TV medijskog sektora.

Vezani članci

O čemu je Vlada odlučila iza zatvorenih vrata?

Sanaderov pregovarač dijeli lekcije

Milanović: Previše je tih troškova koji dolaze, dolaze i dolaze...

Zbog sustava dražbi ugroženo preuzimanje sirovine za drvnu industriju

Ministarstvo gospodarstva: Nije istina da smo dali transkripte medijimaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Milanović potvrdio: Porezna stopa od 40 posto primjenjivat će se za veće prihode

Milanović potvrdio: Porezna stopa od 40 posto primjenjivat će se za veće prihode

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je, zajedno s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak-Taritaš, posjetio Gunju i Račinovce, a nakon obilaska poplavom uništenih javnih objekata i kuća koje se ...

Hrvatska

Zbog direktive o energetskoj učinkovitosti Bruxelles nas kažnjava s 1,8 milijuna eura?

Zbog direktive o energetskoj učinkovitosti Bruxelles nas kažnjava s 1,8 milijuna eura?

Europska komisija pokrenula je postupak kažnjavanja Hrvatske zbog toga što u nacionalni zakon nije prenijela europske direktive o energetskoj učinkovitosti, što je dužna učiniti.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Poljoprivreda može biti profitabilna i uz manje poticaje

Poljoprivreda može biti profitabilna i uz manje poticaje

ZA

Jan Marinac

78%

PROTIV

Mato Brlošić

22%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 28.kolovoza 2014. 12:00