Izmjene zakona o HRT-u

Ravnatelj HRT-a mora imati 10 godina iskustva

Ravnatelj HRT-a mora imati 10 godina iskustva

Sabor je većinom glasova, 80 za, 35 protiv i tri suzdržana donio Izmjene zakona o Hrvatskoj radioteleviziji. Odbijen je set amandmana HDZ-a koji su zahtijevali da višečlana uprava, a ne ravnatelj predstavlja upravljačko tijelo HRT-a.

Prihvaćen je HNS-ov amandman u kojemu se, za mjesto ravnatelja, povećava zahtjev za radnim iskustvom na sličnim poslovima s 5 na 10 godina. Sabor je većinom glasova donio i Zakon o javnom okupljanju.

U prijepodnevnom dijelu sjednice Sabor je raspravljao o prijedlogu zakona o zabavnim i posebnim automatima za igru, u prvom čitanju, kojim se želi zakonom regulirati to do sada neuređeno područje te osigurati da prihodi od tih igara pripadnu jedinicama lokalne samouprave.

Predloženi zakon razlikuje dvije vrste automata za igru - za zabavne igre koje ne znače i dobitak (kao što su videoigrice, bilijar, fliperi, pikado i sl.) i posebne automate na kojima igrač može ostvariti unaprijed ograničen maksimalan dobitak.

Prihod od tih automata za igru i dalje ostaje jedinicama regionalne samouprave, odnosno županijama. U Vladi procjenjuju da bi se prihod od automata, koji je lani iznosio oko 10 milijuna kuna, u 2013. povećao na 40 milijuna, a godinu poslije na oko 75 milijuna kuna.
Većina saborskih klubova podržala je prijedlog zakona, ali ne i HDZ koji smatra da će taj zakon povećati ovisnost o kocki te zatrovati mlade. Dražen Đurović rekao je kako HDSSB, za razliku od HDZ-a, nema namjeru u raspravi o ovom zakonu baviti se svjetonazorskim pitanjima, istaknuvši kako se ne može negirati činjenica da je Hrvatska puna kladionica i automata, stanica za otkup zlata, a da ništa od toga nije zabranjeno, dakle dopušteno je.

Vezani članci

Šuker: Vladin je prijedlog čista politizacija Porezne uprave

ORaH pokrenuo cjelovitu legalizaciju i liberalizaciju konoplje

Sabor danas o rebalansu proračuna, deficit 2 milijarde kuna veći od planiranog

Evo kako bi Martina Dalić smanjila politička imenovanja u javnoj upravi

Što je predsjednik Josipović napisao u pismu predsjedniku Sabora Leki?Komentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Vlada zapošljava 349 novih službenika za EU projekte

Vlada zapošljava 349 novih službenika za EU projekte

Vlada je u srijedu prihvatila prijedlog o zapošljavanju 349 službenika u državnim institucijama, koji će se baviti pripremom projekata i prihvatom sredstava iz fondova Europske unije.

Hrvatska

Kako Vlada namjerava popraviti Zakon o strateškim investicijama?

Kako Vlada namjerava popraviti Zakon o strateškim investicijama?

Zbog nedostataka uočenih u godinu dana provođenja, na današnjem dnevnom redu sjednice Vlade bit će izmjene i dopune Zakona o strateškim investicijskim projektima.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Cijene nekretnina više neće padati

Cijene nekretnina više neće padati

ZA

Vedrana Likan

20%

PROTIV

Boro Vujović

80%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 27.studenoga 2014. 12:00