Burna rasprava

Sukob Milanovića i Karamarka

Sukob Milanovića i Karamarka

Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović žestoko je napao najjaču oporbenu stranku HDZ. Banskim je dvorima jako zasmetala nedavna HDZ-ova konferencija za novinare na kojoj su aktualnu vlast proglasili nenarodnom.

- To je govor iz razdoblja 1945.-1948. Nikada u ovoj zemlji nije na vlasti bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju - oštro je konstatirao Milanović. Ova vlast je i narodna vlast, jer je dobila povjerenje hrvatskoga političkog naroda i građana, rekao je Milanović za koga su takve izjave iz HDZ-a kulminacija igranja vatrom.

Na izjavu Milanovića odmah je reagirao šef HDZ-a Tomislav Karamarko. U šest mjeseci svog rada nisu napravili ništa korisnoga za ovaj narod: dapače, kroz neke poteze su narod iziritirali, rekao je. Poručio je vladajućima kako misli da, ako ih njegova izjava podsjeća na ta vremena, oni najbolje razumiju terminologiju toga vremena.
Na pitanje može li reći makar i u figurativnom smislu da je vlast koju su izabrali hrvatski građani nenarodna Karamarko je odgovorio, kako je to moguće reći u figurativnom smislu pogotovo kad se vidi da idu lagano k prevari tog istog naroda koji ih je izabrao. Ništa nisu napravili što bi upućivalo da izlazimo iz krize u kojoj se nalazimo, poručio je Karamarko.

Vezani članci

Ostojić: SDP stoji iza Milanovića i poziva MOST, a ne pojedince na suradnju

Prgomet izbačen iz Nacionalnog vijeća Mosta zbog osobnih pregovora s Milanovićem

Karamarko: Kako ćemo zajedno u Vladu s onima koji su nas upropastili?

SDP Mostu nudi ministarstvo pravosuđa i mjesto potpredsjednika Vlade

Dogovara li se velika koalicija: MOST je most koji spaja SDP i HDZ?Komentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

Štediše Ljubljanske banke okupirale Zagrepčanku

Štediše Ljubljanske banke okupirale Zagrepčanku

Ponedjeljak je zadnji rok za one koji nisu bili štediše Ljubljanske banke i nisu nasljednici, ali imaju knjižice i pravo na štednju zbog „pravnog posla“ s izvornim štedišom

Hrvatska

Domaća zadaća HDZ-a i SDP-a

Domaća zadaća HDZ-a i SDP-a

Što god predložio Most, može. Ništa se uopće ne kosi s onim što su SDP i HDZ namjeravali učiniti. Skinut će Mostu zvijezde s neba, dati ptičjeg mlijeka, javno ponuditi ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Hrvatskoj treba vlada stručnjaka

Hrvatskoj treba vlada stručnjaka

ZA

Drago Munjiza

79%

PROTIV

Goran Čular

21%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 3.prosinca 2015. 12:00