Na sjednici o brodogradnji, HRT-u...

Vlada će raspravljati o zaduženju AUDIO-a

Vlada će raspravljati o zaduženju AUDIO-a

Vlada je za sjednicu u petak predvidjela 21 točku dnevnog reda na otvorenom dijelu sjednice te na zatvorenom raspravu o kadrovskim pitanjima, otvaranju privremenih konzularnih ureda te sredstvima za troškove Ministarstva vanjskih poslova za odvjetničke i pravne usluge.

Među 21 točkom dnevnog reda je i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o HRT-u, izvješće o radu Državnog inspektorata u 2011. godini te godišnje izvješće o poslovanju Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).
Također, Vlada će raspravljati i o prijedlogu o kreditnom zaduženju AUDIO-a kod Privredne banke Zagreb, vlasničkom restrukturiranju tvrtke Pounje trikotaža kao i o financiranju restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta. Prošle je godine u ožujku bivša vlada Hrvatskom fondu za privatizaciju dala suglasnost za kreditno zaduženje kod Privredne banke Zagreb u ukupnom iznosu od 100 milijuna kuna kuna sklapanjem ugovora o kratkoročnom kunskom okvirnom kreditu.

Vlada će morati odgovoriti i na pitanja zastupnika. Ilija Filipović postavio je pitanje u vezi uvođenja redovite zračne linije Zagreb – Mostar, Ivan Šantek o navodnoj nezakonitoj prodaji udjela tvrtke Ceste Sisak d.o.o. od strane Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije dok je Josip Đakić postavio pitanje u vezi sa zakonitošću postupka razrješenja i imenovanja članova Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Vezani članci

O čemu je Vlada odlučila na zatvorenom dijelu sjednice?

Vlada povukla masterplan bolnica koji je platila 200.000 eura

Država u krizi narasla za 22 tisuće zaposlenih, a trebala podijeliti 52 tisuće otkaza

Vlada ublažava računovodstvene obveze udruga

Vrdoljak priznao: Vlada je propustila prvu godinu svog mandataKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Hrvatska

AZTN pokrenuo postupak protiv Peugeota Hrvatska

AZTN pokrenuo postupak protiv Peugeota Hrvatska

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je po službenoj dužnosti, a na inicijativu poduzetnika Auto Maksimir, pokrenula postupak protiv poduzetnika Peugeot Hrvatska kako bi utvrdila je li zlouporabio vladajući položaj na ...

Hrvatska

Stvara se energetski koridor Baltik-Krk koji će smanjiti ovisnost o ruskom plinu

Stvara se energetski koridor Baltik-Krk koji će smanjiti ovisnost o ruskom plinu

LNG terminal za ukapljeni plin na otoku Krku postaje sve značajni projekt u planovima Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. Njegovom gradnjom napravio bi se veliki korak naprijed u diverzifikacije ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi