Mladi na djelu

Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

 Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

Za projekt "USUD - Podizanje standarda studenata na području kulture" odobreno je 10.934 eura iz fondova Europske unije u sklopu programa "Mladi na djelu", priopćeno je iz Grada Rijeke.

Projekt su osmislili Odjel za kulturu grada i riječko Sveučilište u Rijeci, a nastavlja se na projekte "Kultivator" i "Rijeka - grad u kojem vrijedi studirati", a svrha mu je "aktivno uključiti što više mladih u donošenje odluka vezanih uz kulturnu politiku grada i kulturni život Rijeke općenito", navodi se u priopćenju grada.

USUD je u pripremnom dijelu obuhvatio istraživanje i analizu trenutačnoga stanja kad je riječ o mladima i kulturnom životu u Rijeci. "Ideja projekta je razraditi platformu za debatu, konzultacije, aktivno uključivanje, sudjelovanje te informiranje mladih, i to posebno studenata, o kulturnim politikama za mlade", ističe se u priopćenju i dodaje da se nastoje utvrditi razlozi nedovoljne aktivnosti studenata u kulturnim i umjetničkim programima, a aktivnostima u sklopu tog projekta omogućit će se osnutak studentskoga kulturnog centra.

Projekt obuhvaća dva stručna okrugla stola, javnu raspravu, deset radionica pod vodstvom studenata, sudjelovanje na kulturnim događajima te kampanju putem medija radi informiranja i uključivanja što više mladih u raspravu.

Program "Mladi na djelu", u sklopu kojeg je Rijeci odobren novac, Europska unija namijenila je mladima i organizacijama aktivnim u radu s njima od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju mladi, a odrasli sudjeluju kao potpora. Svrha je programa poticati mlade na aktivno uključivanje u lokalnu i širu zajednicu, promicati aktivno građanstvo mladih, posebice njihovo europsko građanstvo, te razvijati solidarnost i promicati snošljivost među mladima.

Vezani članci

Hrvatska je iz EU povukla 105 milijuna eura više nego što je uplatila

Pusić zadovoljna iskorištavanjem fondova iako je Hrvatska više uplatila nego uzela novca iz EU proračuna

Hrvatskoj nedostaje funkcionalnih znanja

Grčić: Moramo se odmaknuti od neodrživih projekata čije dugove sada vraćamo

EU natječaj za mala i srednja poduzeća – uspješnom prijavom do bespovratnih sredstavaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna znanja

Potrošači će nagraditi zauzimanje za prava LGBT zajednice

Potrošači će nagraditi zauzimanje za prava LGBT zajednice

Američki vrhovni sud prošlog je tjedna, točnije 26. lipnja, donio odluku prema kojoj se Ustavom određuje da svaka savezna država mora legalizirati ili priznati sklapanje braka između osoba istog spola. ...

Poslovna znanja

Zbog Grčke oscilacije na financijskim tržištima

Zbog Grčke oscilacije na financijskim tržištima

Grčka je vlada donijela odluku o odbijanju uvjeta pod kojima bi EU pomogla pri otplati duga i održavanju referenduma koji bi pokazao mišljenje naroda o prihvaćanju uvjeta. Cjelokupna situacija je ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Hrvatska je iskoristila prednosti članstva u EU

Hrvatska je iskoristila prednosti članstva u EU

ZA

Tonino Picula

73%

PROTIV

Ivana Maletić

27%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 9.srpnja 2015. 12:00