Mladi na djelu

Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

 Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

Za projekt "USUD - Podizanje standarda studenata na području kulture" odobreno je 10.934 eura iz fondova Europske unije u sklopu programa "Mladi na djelu", priopćeno je iz Grada Rijeke.

Projekt su osmislili Odjel za kulturu grada i riječko Sveučilište u Rijeci, a nastavlja se na projekte "Kultivator" i "Rijeka - grad u kojem vrijedi studirati", a svrha mu je "aktivno uključiti što više mladih u donošenje odluka vezanih uz kulturnu politiku grada i kulturni život Rijeke općenito", navodi se u priopćenju grada.

USUD je u pripremnom dijelu obuhvatio istraživanje i analizu trenutačnoga stanja kad je riječ o mladima i kulturnom životu u Rijeci. "Ideja projekta je razraditi platformu za debatu, konzultacije, aktivno uključivanje, sudjelovanje te informiranje mladih, i to posebno studenata, o kulturnim politikama za mlade", ističe se u priopćenju i dodaje da se nastoje utvrditi razlozi nedovoljne aktivnosti studenata u kulturnim i umjetničkim programima, a aktivnostima u sklopu tog projekta omogućit će se osnutak studentskoga kulturnog centra.

Projekt obuhvaća dva stručna okrugla stola, javnu raspravu, deset radionica pod vodstvom studenata, sudjelovanje na kulturnim događajima te kampanju putem medija radi informiranja i uključivanja što više mladih u raspravu.

Program "Mladi na djelu", u sklopu kojeg je Rijeci odobren novac, Europska unija namijenila je mladima i organizacijama aktivnim u radu s njima od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju mladi, a odrasli sudjeluju kao potpora. Svrha je programa poticati mlade na aktivno uključivanje u lokalnu i širu zajednicu, promicati aktivno građanstvo mladih, posebice njihovo europsko građanstvo, te razvijati solidarnost i promicati snošljivost među mladima.

Vezani članci

Poduzetnicima na raspolaganju 2 milijarde eura iz EU fondova

Sense Consulting ojačao tim stručnjaka za nacionalne i EU fondove

Maras i Grčić dodijelili bespovratna sredstva poduzetnicima

Hrvatska iz EU proračuna u 2014. dobila 673, 6 milijuna kuna više nego što je uplatila

U veljači natječaj za poduzetnike težak 147 milijuna euraKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna znanja

Poduzetnici – prijavite se na Horizon 2020!

Poduzetnici – prijavite se na Horizon 2020!

Svim poduzetnicima koji su pokušali doći do nekog kapitala iz Europske unije dobro je poznata procedura i koliko je muke potrebno za dobiti taj novac, a kamoli za opravdati ga ...

Poslovna znanja

Kako izbjeći agresivnost u procesu traženja posla?

Kako izbjeći agresivnost u procesu traženja posla?

Strast i angažman koji se javljaju u procesu traženja posla mogu biti dvosjekli mač – ti osjećaji vam s jedne strane pomažu da održite motivaciju, ali s druge strane vam ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Uskoro se može očekivati novi val IPO-ova na burzi

Uskoro se može očekivati novi val IPO-ova na burzi

ZA

Ivana Gažić

60%

PROTIV

Iztok Likar

40%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 5.veljače 2015. 12:00