Mladi na djelu

Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

 Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

Za projekt "USUD - Podizanje standarda studenata na području kulture" odobreno je 10.934 eura iz fondova Europske unije u sklopu programa "Mladi na djelu", priopćeno je iz Grada Rijeke.

Projekt su osmislili Odjel za kulturu grada i riječko Sveučilište u Rijeci, a nastavlja se na projekte "Kultivator" i "Rijeka - grad u kojem vrijedi studirati", a svrha mu je "aktivno uključiti što više mladih u donošenje odluka vezanih uz kulturnu politiku grada i kulturni život Rijeke općenito", navodi se u priopćenju grada.

USUD je u pripremnom dijelu obuhvatio istraživanje i analizu trenutačnoga stanja kad je riječ o mladima i kulturnom životu u Rijeci. "Ideja projekta je razraditi platformu za debatu, konzultacije, aktivno uključivanje, sudjelovanje te informiranje mladih, i to posebno studenata, o kulturnim politikama za mlade", ističe se u priopćenju i dodaje da se nastoje utvrditi razlozi nedovoljne aktivnosti studenata u kulturnim i umjetničkim programima, a aktivnostima u sklopu tog projekta omogućit će se osnutak studentskoga kulturnog centra.

Projekt obuhvaća dva stručna okrugla stola, javnu raspravu, deset radionica pod vodstvom studenata, sudjelovanje na kulturnim događajima te kampanju putem medija radi informiranja i uključivanja što više mladih u raspravu.

Program "Mladi na djelu", u sklopu kojeg je Rijeci odobren novac, Europska unija namijenila je mladima i organizacijama aktivnim u radu s njima od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju mladi, a odrasli sudjeluju kao potpora. Svrha je programa poticati mlade na aktivno uključivanje u lokalnu i širu zajednicu, promicati aktivno građanstvo mladih, posebice njihovo europsko građanstvo, te razvijati solidarnost i promicati snošljivost među mladima.

Vezani članci

Sredstva iz EU fondova bez poduzetničkih investicija neće spasiti Hrvatsku

Milanović: Financiranje iz europskih fondova za nas je ne najjeftinije nego besplatno

Nema jagme za investicijskim kreditima

Kreće poduzetnički lov na 1,1 milijardu kuna iz EU fondova

Milanović: Cilj je javne projekte financirati novcem iz EU fondovaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna znanja

Kako vještine pretvoriti u novu karijeru?

Kako vještine pretvoriti u novu karijeru?

Ukoliko razmišljate o promjeni karijere, vjerojatno se pitate kako se prezentirati na način koji bi vam donio željenu promjenu.

Poslovna znanja

U Hrvatskoj ne podupiremo dovoljno razvoj privatnog sektora u obrazovanju

U Hrvatskoj ne podupiremo dovoljno razvoj privatnog sektora u obrazovanju

U okviru nastavnog plana i programa na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) rade se projekti vezani za poslovno planiranje ili rješavanje konkretnih praktičnih problema za tvrtke. Obično se radi ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

Mjere uštede predstavljene Europskoj komisiji korak su u pravom smjeru

Mjere uštede predstavljene Europskoj komisiji korak su u pravom smjeru

ZA

Damir Novotny

66%

PROTIV

Ivana Maletić

34%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 23.travnja 2015. 12:00