Mladi na djelu

Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

 Za studentske projekte 10.934 eura iz EU

Za projekt "USUD - Podizanje standarda studenata na području kulture" odobreno je 10.934 eura iz fondova Europske unije u sklopu programa "Mladi na djelu", priopćeno je iz Grada Rijeke.

Projekt su osmislili Odjel za kulturu grada i riječko Sveučilište u Rijeci, a nastavlja se na projekte "Kultivator" i "Rijeka - grad u kojem vrijedi studirati", a svrha mu je "aktivno uključiti što više mladih u donošenje odluka vezanih uz kulturnu politiku grada i kulturni život Rijeke općenito", navodi se u priopćenju grada.

USUD je u pripremnom dijelu obuhvatio istraživanje i analizu trenutačnoga stanja kad je riječ o mladima i kulturnom životu u Rijeci. "Ideja projekta je razraditi platformu za debatu, konzultacije, aktivno uključivanje, sudjelovanje te informiranje mladih, i to posebno studenata, o kulturnim politikama za mlade", ističe se u priopćenju i dodaje da se nastoje utvrditi razlozi nedovoljne aktivnosti studenata u kulturnim i umjetničkim programima, a aktivnostima u sklopu tog projekta omogućit će se osnutak studentskoga kulturnog centra.

Projekt obuhvaća dva stručna okrugla stola, javnu raspravu, deset radionica pod vodstvom studenata, sudjelovanje na kulturnim događajima te kampanju putem medija radi informiranja i uključivanja što više mladih u raspravu.

Program "Mladi na djelu", u sklopu kojeg je Rijeci odobren novac, Europska unija namijenila je mladima i organizacijama aktivnim u radu s njima od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju mladi, a odrasli sudjeluju kao potpora. Svrha je programa poticati mlade na aktivno uključivanje u lokalnu i širu zajednicu, promicati aktivno građanstvo mladih, posebice njihovo europsko građanstvo, te razvijati solidarnost i promicati snošljivost među mladima.

Vezani članci

Grčić: 'Hrvatska neće biti u minusu zbog povlačenja novca iz EU proračuna'

HDZ prozvao Vladu zbog sporog povlačenja novca iz EU fondova

Na koje sve probleme domaći poduzetnici nailaze kod EU fondova?

I hrvatskim tvrtkama EU nudi 4,8 milijardi eura na godinu za osvajanje nesvrstanih

Primjer Poljske: županije najvažnije u povlačenju EU sredstavaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna znanja

3 savjeta za poboljšanje menadžerske izvedbe

3 savjeta za poboljšanje menadžerske izvedbe

Ravnatelj Skinner iz kultne animirane TV serije jednom se zapitao zaostaje li za vremenom, budući da ne može razumjeti djecu. Na koncu je zaključio da su djeca u krivu i ...

Poslovna znanja

Činjenice koje se obično prešućuju kad je riječ o poduzetništvu

Činjenice koje se obično prešućuju kad je riječ o poduzetništvu

U trenutku u kojem ovo čitate, značajna količina ljudi sanja o tome da da otkaz i postane sam svoj poslodavac.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Vlada treba prodati državna poduzeća

Vlada treba prodati državna poduzeća

ZA

Mladen Ostrički

75%

PROTIV

Vilim Ribić

25%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 31.srpnja 2014. 12:00