Obrazovanje

Prva godina studija besplatna

Prva godina studija besplatna

Prvi put u novijoj povijesti Vlada je donijela odluku da će prva godina studiranja svima biti besplatna. Upise na prvu godinu fakulteta u idućoj školskoj godini Vlada će subvencionirati sa 146 milijuna kuna, rekao je na otvorenju proširene sjednice županijskog SDP-a u Rijeci ministar obrazovanja Željko Jovanović.

 Svi redovni studenti više neće morati plaćati studije, naglasio je. Odobrili su kvote za upise, a plan je da se iduće godine sredstva za školarine povećaju za 30 milijuna kuna za ostale godine. Inače, nakon što je ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi dignuo veliku buru, ministar Jovanović je osnovao posebno povjerenstvo koje rješava sporni test. Povjerenstvo, koje čine nastavnici hrvatskoga jezika, iznijet će mišljenje i prijedloge. Utvrdi li se da na pojedina pitanja mnogi maturanti nisu znali odgovor, moguće je da se ta pitanja neće bodovati, izjavio je ministar. Odluka bi se trebala znati u ponedjeljak, kada će i na službenim stranicama Centra biti objavljen cijeli test te odgovori na pitanja.

Vezani članci

Cijenim što je Jovanović rekao, ali nabava automobila već je gotova

Vlada ipak nabavlja dvostruko jeftinije automobile?

Nema božićnica i regresa za javne službe u 2014. godini

Jovanović nema novca za prijevoz učitelja i profesora, ostaju i bez božićnice

'Plaće rektora bit će kao ministarske'Komentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna znanja

Kukuruz nije pratio porast cijena soje i pšenice

Kukuruz nije pratio porast cijena soje i pšenice

Dok je proteklog tjedna na burzi u Chicagu cijena kukuruza padala, cijena starog uroda sojine sačme i sojinog zrna vrtoglavo je rasla.

Poslovna znanja

Što HŽ može naučiti od US Airwaysa i J. P. Morgana

Što HŽ može naučiti od US Airwaysa i J. P. Morgana

Najveća brend-katastrofa na Twitteru, riječi su kojim su bez imalo zadrške svjetski, a i domaći mediji opisali prošlotjedni ‘epic-fail’ US Airwaysa. Ako je kome slučajno promaknulo, riječ je o tvitu ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi