Književni projekti

Split dobiva Kuću kreativnog pisanja

Split dobiva Kuću kreativnog pisanja

Koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Pričigin, Bookvica i Kurs te Hrvatsko društvo pisaca najavili su projekt Kuća kreativnog pisanja kojim će se, od listopada, ponuditi kvalitetan program kreativnog pisanja u malim skupinama od osam do deset polaznika.

U realizaciju tog programa uključit će se profesionalni pisci i sveučilišni profesori, koji bi u kontekstu aktualne teme priznavanja polja književnost odnosno grane spisatelj unutar nacionalne akademske zajednice mladima ponudili kvalitetno polazište za eventualno profesionalno bavljenje pisanje m, a svima ostalima mogućnost da uobliče i usavrše svoju želju i potrebu za pisanjem, izvijestili su iz Kuće kreativnog pisanja.

Prvi u nizu tečajeva vodit će sveučilišni profesor i dugogodišnji omiljeni voditelj radionica kreativnog pisanja u zagrebačkom Centru za kreativno pisanje Marinko Koščec, kolumnist i Pričiginaš Renato Baretić i kratkopričačica i pedagoginja Tanja Mravak. Tečaj će uključivati 40 sati tijekom četiri mjeseca, a održavat će se svaka dva tjedna, petkom i subotom. Polaznici će imati priliku družiti se i s drugim poznatim autoricama i autorima.

Kuća kreativnog pisanja pokrenut će i druge, specijalizirane tečajeve: drame, scenarija, poezije, kritike, kreativnog čitanja i dr. I njih će voditi priznata imena hrvatske književne scene, stoji u priopćenju.

Vezani članci

Poslovi za kojima su Splićani "poludjeli"

Westgate u Splitu započeo izgradnju projekta vrijednog 500 milijuna kuna

Gdje su u Hrvatskoj najskuplje, a gdje najjeftnije nekretnine?

(Ne)kulturna igra prijestolja

Lokalna samouprava morat će rezati troškove zbog gubitka 900 milijuna kuna prihodaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna znanja

Znate li koji su marketinški alati u trgovini?

Znate li koji su marketinški alati u trgovini?

Kako društvene mreže i internet pomažu trgovcima da se približe kupcima? Jesu li društvene mreže dobar sluga, a loš gospodar ako se ne upotrebljavaju na pravi način? Koliko je važan ...

Poslovna znanja

Konferencija o internet ekonomiji #NovaEnergija na Kopaoniku!

Konferencija o internet ekonomiji #NovaEnergija na Kopaoniku!

Nova regionalna konferencija posvećena poslovanju na internetu, Nova Energija, održat se po prvi put ove godine od 29. 4. do 3. 5. na planini Kopaonik. Sudionici konferencije imat će priliku ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Hrvatska je izašla iz recesije

Hrvatska je izašla iz recesije

ZA

Alen Kovač

70%

PROTIV

Tomislav Ćorić

30%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 5.ožujka 2015. 12:00