Književni projekti

Split dobiva Kuću kreativnog pisanja

Split dobiva Kuću kreativnog pisanja

Koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Pričigin, Bookvica i Kurs te Hrvatsko društvo pisaca najavili su projekt Kuća kreativnog pisanja kojim će se, od listopada, ponuditi kvalitetan program kreativnog pisanja u malim skupinama od osam do deset polaznika.

U realizaciju tog programa uključit će se profesionalni pisci i sveučilišni profesori, koji bi u kontekstu aktualne teme priznavanja polja književnost odnosno grane spisatelj unutar nacionalne akademske zajednice mladima ponudili kvalitetno polazište za eventualno profesionalno bavljenje pisanje m, a svima ostalima mogućnost da uobliče i usavrše svoju želju i potrebu za pisanjem, izvijestili su iz Kuće kreativnog pisanja.

Prvi u nizu tečajeva vodit će sveučilišni profesor i dugogodišnji omiljeni voditelj radionica kreativnog pisanja u zagrebačkom Centru za kreativno pisanje Marinko Koščec, kolumnist i Pričiginaš Renato Baretić i kratkopričačica i pedagoginja Tanja Mravak. Tečaj će uključivati 40 sati tijekom četiri mjeseca, a održavat će se svaka dva tjedna, petkom i subotom. Polaznici će imati priliku družiti se i s drugim poznatim autoricama i autorima.

Kuća kreativnog pisanja pokrenut će i druge, specijalizirane tečajeve: drame, scenarija, poezije, kritike, kreativnog čitanja i dr. I njih će voditi priznata imena hrvatske književne scene, stoji u priopćenju.

Vezani članci

Poslovi za kojima su Splićani "poludjeli"

Westgate u Splitu započeo izgradnju projekta vrijednog 500 milijuna kuna

Gdje su u Hrvatskoj najskuplje, a gdje najjeftnije nekretnine?

(Ne)kulturna igra prijestolja

Lokalna samouprava morat će rezati troškove zbog gubitka 900 milijuna kuna prihodaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna znanja

Kako krenuti u vlastiti biznis?

Kako krenuti u vlastiti biznis?

Trend bijega iz korporacijskoga žrvnja ne jenjava. Sve se rjeđe možemo pozvati na neku staru vezu koja nam u nekoj korporaciji zatreba, jer je veza/poznanik – dao otkaz! I odlučio ...

Poslovna znanja

Hoće li pasti cijene žitarica?

Hoće li pasti cijene žitarica?

Jedino je cijena pšenice proteklog tjedna „skočila“ radi zabrinutost oko uroda Hard Red Winter pšenice i pada US dolara- većina američkog HRW-a je porasla za 10-11 USD/mt.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Parlamentarni izbori trebaju se održati na jesen

Parlamentarni izbori trebaju se održati na jesen

ZA

Davor Gjenero

47%

PROTIV

Martina Dalić

53%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 2.travnja 2015. 12:00