Hi-tech

Asus, GX700VO-TRITON - Prijenosnik s vodenim hlađenjem

Asus, GX700VO-TRITON - Prijenosnik s vodenim hlađenjem

Riječ je o prvome prijenosnom računalu na vodeno hlađenje u svijetu, koje neće biti izbor za većinu, no bez sumnje pokazuje koliko je daleko danas otišla tehnologija izrade prijenosnih računala.

Robovi 21. stoljeća

Za dvadesetak godina svatko će moći imati svojeg robota kao što sad ima automobil ili pametni mobitel jer će nove tehnologije, posebno robotika, pridonijeti oblikovanju svijeta u kojem će umjetna inteligencija i roboti biti uključeni u sva područja života. Tvrdi to Daniela Rus, profesorica elektrotehnike i računarstva te direktorica Odjela za računalne znanosti i umjetnu inteligenciju na Massachusetts Institute of Technologyju Sveučilišta Cambridge. Nije jedina koja tako misli, a to nije ni znanstvena fantastika.

Sljedeća velika stvar

Što ne znamo o onome što znamo da postoji, ali nitko za to nema potpun i konačan dokaz? Malo nešto ili ništa. No ‘neznalice’ nisu samo ljudi koje iscrpi i sama pomisao na čitanje poduljega novinskog teksta, nego i znanstvenici. Ali oni, za razliku od prvih, stalno uče, istražuju i – proizvode nove poznato – nepoznate činjenice. Kad su znanstvenici švicarskog CERN-a 2012. otkrili Božju česticu, Higgsov bozon, koja je sastavni dio svake tvari, nastavili su i dalje proučavati taj fenomen te nakon samo godinu dana analizirali dva i pol puta više podataka nego što su imali na raspolaganju tijekom velikog otkrića.

Na pomolu je energetska kriza

Ako svijet danas troši primarnu energiju u količini od oko 11,5 milijardi tona ekvivalentne nafte na godinu, a do 2035. godine potreba za energijom porast će na oko 18 milijardi tona ekvivalentne nafte, pitanje je, kaže akademik Mirko Zelić, predsjednik Znanstvenog vijeća za naftu i plin pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU), iz kojih izvora bi bila sva ta energija.

Odumiru razvoj i istraživanje

Kad si u nečemu loš i onda odlučiš da ćeš biti još gori. To bi bio najkraći opis hrvatskog odnosa prema istraživanju i razvoju (R&D), djelatnosti u kojoj se najrazvijenije zemlje svijeta natječu koja će ulagati više.

HTC 10 - Impresivan izvana i iznutra

Konkurencija u 'flagship' segmentu mobilnog tržišta posljednjih se mjeseci znatno zaoštrila, pa je i HTC ovaj put potegnuo i ponudio uređaj koji je prema specifikacijama u vrhu trenutačne ponude uređaja Android.

Acer, Chromebase For Meetings - Sastanči na daljinu

Aceru u posljednje vrijeme ne cvatu ruže na poslovnom planu, no tvrtka svakako ima zanimljive uređaje. To pokazuje i novo All-In-One računalo zasnovano na Chrome OS-u nazvano Chromebase For Meetings.

Sony, PVM-X550 je profesionalac otporan na inkasatore

Kad govorimo o veličini ekrana od 55 inča, uglavnom mislimo na televizore, no ovaj put riječ je o monitoru uistinu iznimnih karakteristika koji će zadovoljiti najzahtjevnije korisnike

Izvanredni rezultati: Prihodi Facebooka skočili više od 50 posto, dobit utrostručena

Facebook je u proteklom tromjesečju ostvario prihode od 5,38 milijardi dolara, 52 posto više nego godinu dana prije, dok je dobit gotovo utrostručena, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja.

Boris Jokić: Obrazovni sustav nas uči pokoravati se autoritetima

Kultura uspjeha i eLeadership, odnosno kako izgraditi sustav koji stvara one koji žele i mogu uspjeti bila je centralna tema prvog dana WinDays16 Business konferencije čime je u Poreču započela najveća i najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija u regiji – WinDays16.

Od 4. srpnja moći ćete registrirati domenu s dijakritičkim znakovima

Po prvi put od postojanja .hr domena, doneseni su postupci i uvjeti registracije domena sastavljenih od jednog ili dva alfanumerička znaka te domena s dijakritičkim znakovima

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Prvih 100 dana Vlade bilo je uspješno

Prvih 100 dana Vlade bilo je uspješno

ZA

Josip Đakić

97%

PROTIV

Ljubo Jurčić

3%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 5.svibnja 2016. 12:00