Studija

Gustoća LinkedIn mreže povezana je s otvaranjem novih radnih mjesta?

Gustoća LinkedIn mreže povezana je s otvaranjem novih radnih mjesta?

Nova je studija pokazala kako se najviše poslova otvara u urbanim sredinama gdje korisnici LinkedIna imaju najgušće mreže.

Mobitele ćemo puniti u 30 sekundi, a električni automobil za dvije-tri minute

Izraelska kompanija tvrdi da je razvila tehnologiju koja može napuniti mobilne uređaje u nekoliko sekundi, a električne automobile u nekoliko minuta, što je mogućnost koja bi u potpunosti mogla transformirati ta dva tržišta.

HAKOM odabrao nove ideje za razvoj aplikacija

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donijela je odluku o odabiru i ostvarenju tri idejna rješenja softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, nakon provedenog javnog poziva.

20 godina Jave - najpopularnijeg programskog jezika

Najpopularniji programski jezik u svijetu Java iduće godine u siječnju obilježava 20 godina otkako se koristi, pri čemu njegova globalna popularnost i dalje raste, a slično je i u Hrvatskoj, gdje po procjenama ima 10 do 15 tisuća Java developera/programera odnosno oko 24 posto u ukupnom broju hrvatskih programera, a potražnja za njima raste.

Hrvatski agri-tech startup Agrivi osvojio nagradu u Seoulu

Hrvatski agri-tech startup Agrivi, koji poljoprivrednicima pomaže osigurati produktivnost i profitabilnost proizvodnje, ovog je mjeseca uspješno predstavio Hrvatsku na dva globalna startup natjecanja, u Kopenhagenu i Seoulu, gdje je i pobijedio osvojivši nagradu od 50 tisuća dolara, izvijestili su iz te tvrtke.

Zašto se banke boje Bitcoina?

Bitcoin nagovještava novo doba, doba koje će biti znatno drugačije od trenutnog. Promjene su dobra stvar, pogotovo ako će obuhvatiti i bankarski sustav, sustav poslovnih modela koji nas svako malo iznevjeri i koji je nepromijenjen cijeli jedan milenij. Paradoksalno, neke banke se boje Bitcoina jer ih tjera na promjene i inovacije.

Napunite bateriju na - remenu

XOO pojas novi je izum koji bi trebao pomoći korisnicima da se baterija njihovog telefona nikad ne isprazni. Izum je patentirao Piers Ridyard, a sastoji se od remena uobičajenog izgleda koji sadrži punjač i USB

Europska unija želi 'pravo na zaborav' primijeniti globalno

Europski regulatori žele da internetske tražilice, kao što su Google i Bing, primjenjuju 'pravo na zaborav' ne samo u Europi, već u cijelom svijetu.

Europski parlament 'pokazao zube' – glasovao u korist prijedloga za razdvajanje Googlea

Europski parlament jučer je glasovao u korist razdvajanja američkog tehnološkog diva Googlea.

Što Twitter Ads znači hrvatskim marketinškim agencijama?

Lansiranje Twitter Ads-a omogućuje brendovima i marketinškim agencijama u Hrvatskoj usku suradnju sa Httpool timom, te im pomaže u korištenju Twitterovih proizvoda koji su namijenjeni oglašavanju, s ciljem povećanja njihove aktivnosti. Na događaju su se okupili predstavnici Twittera, agencija i brendova, te su na taj način omogućili platformu za raspravu o mogućnostima angažiranja već postojećih korisnika i načinima privlačenja nove publike.

Iza sofisticiranog malwarea Regin stoji neka država?

Neobično sofisticirani malware imena Regin napada internetske i telekomunikacijske kompanije od 2008. godine. Do danas je napao kompanije u 14 zemalja.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Tržište bezreceptnih lijekova u Hrvatskoj treba liberalizirati

Tržište bezreceptnih lijekova u Hrvatskoj treba liberalizirati

ZA

Dragan Munjiza

64%

PROTIV

Damir Jukica

36%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 4.prosinca 2014. 12:00