Brži smo nego što mislite

Hrvatska ipak nema najsporiji internet u Europi

Hrvatska ipak nema najsporiji internet u Europi

U virtualnom i poslovnom i osobnom životu brzina interneta ima sve važniju ulogu pa je Međunarodna telekomunikacijska unija, ITU, označila imperativnim razvoj 5G mobilne mreže i to obznanila projektom ‘IMT-2020’. No Kinezi nisu čekali odluku ITU-a, oni već razvijaju 5G mrežu, ali pretekao ih je Japan, koji je dosad najbržu mrežu već testirao, a Hrvatska, prema rezultatima istraživanja tvrtke Akamai, ima najsporiji internet u Europi.

Samsung, Galaxy TabPro S - Desetka u pokretu

Samsung je nedavno predstavio novi tablet Galaxy TabPro S koji za razliku od većine najpoznatijih uređaja te tvrtke rabi Windowse 10. Podjednako je zanimljiv i kućnim i poslovnim korisnicima.

Dell, Latitude 5000 - Vojno testiran

Dell je predstavio obnovljenu seriju prijenosnih računala za poslovne korisnike Latitude 5000 opremljenu šestom generacijom Intelovih procesora Quad Core te novim sigurnosnim rješenjima.

LG, V10 - Vrijeme je za širokokutne 'selfieje'

Novi LG-jev pametni telefon, tvrde u kompaniji, mnogo toga donosi prvi put – drugi zaslon, dvostruku prednju kameru i manualni videonačin rada.

Potrošnja na informatičke tehnologije mogla bi dosegnuti 3.540 milijardi dolara

Potrošnja na informatičke tehnologije u svijetu mogla bi u ovoj godini dosegnuti 3.540 milijardi dolara, 0,6 posto više nego lani, kada je zbog visokog tečaja dolara smanjena

Bug Future Show u kinu Europa okuplja najmanje 1.500 posjetitelja

Najveće okupljanje ljubitelja tehnologije, novih uređaja i ICT trendova u Hrvatskoj, treći po redu Bug Future Show (BFS), održat će se u zagrebačkom kinu Europa 28. siječnja, a organizatori očekuju najmanje 1.500 posjetitelja.

Razer, Leviathan Mini - Kompaktni Mini za dobar zvuk

Razerov Leviathan bio je jako hvaljen 'soundbar' sa 'subwooferom' koji je ponudio idealno i vrlo kompaktno rješenje za kvalitetan zvuk u multimediji i videoigrama. Kompanija je sada predstavila novi Leviathan Mini koji je, iako nosi isto ime, zapravo druga kategorija uređaja – prijenosni kompaktni zvučni sustav.

Sony, USB Type-C 3.1 - A ili C, svejedno je

Potreba za vanjskim memorijama za pohranu podataka sve je veća, pa je i veliki Sony predstavio novu USB memoriju Sony USB Type-C 3.1. Te memorije kompatibilne su s USB Type-A standardom, ali i novijim USB Type-C standardom koji se u posljednje vrijeme sve češće susreće kod raznih prijenosnih uređaja, poput posljednje inačice MacBooka.

Digitalna tehnologija zaslužna je za revoluciju u financijskim uslugama

Kompanija Microsoft Hrvatska održala je danas u Zagrebu poslovnu konferenciju Financial Industry Day, na kojoj su sudionici iz financijske industrije iz Hrvatske, Slovenije i BiH mogli od međunarodnih i domaćih stručnjaka doznati o svjetskim trendovima u financijskoj industriji, korištenjem tehnoloških rješenja za građenje kvalitetnijih odnosa s klijentima te općenito za unapređenje poslovanja.

Asus, ZenFone Zoom - Zumiraj me optički

Kamere na pametnim telefonima posljednjih su godina znatno uznapredovale, katkad čak toliko da se mogu mjeriti s ozbiljnijim fotoaparatima. No kad je riječ o zumiranju, još zaostaju

Oculus Rift - Skupa virtualna stvarnost

'Headset' za virtualnu stvarnost Oculus Rift razvija se već godinama, no zahvaljujući razvojnim inačicama za developere stječe se dojam da je riječ o već dobro poznatoj tehnologiji. Uskoro napokon stiže i u masovnu prodaju, a upravo je objavljena i cijena

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

EU-konzultanti trebaju biti certificirani!

EU-konzultanti trebaju biti certificirani!

ZA

Ariana Vela

66%

PROTIV

Marko Slunjski

34%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 11.veljače 2016. 12:00