Rasplet

Američki regulatori dali Amazonu zeleno svjetlo za testiranje bespilotnih letjelica

Američki regulatori dali Amazonu zeleno svjetlo za testiranje bespilotnih letjelica

Amazon je dobio odobrenje američkih regulatora za testiranje bespilotnih letjelica za dostavu na otvorenom. Dio je to Amazonovog plana da korisnicima naručene pakete dostavlja zrakom, iako tema već neko vrijeme izaziva zabrinutost oko sigurnosti i privatnosti.

Jeste li sigurni da vaša Gmail pošta nije praćena?

Možda toga niste svjesni, ali postoje alati za praćenje mailova koji pojedincima omogućavaju uvid u podatke o tome kada ste otvorili mail, koja je vaš lokacija i brojne druge pojedinosti.

Apple MacBook - Devetsto grama jabuka

O novome MacBooku nagađalo se dugo, a nakon što ga je Apple ovih dana i službeno predstavio, jasno je da je još jedanput znatno tehnološki iskoračio, ali i napravio proizvod o kojem su mišljenja ponovno podijeljena.

Facebook objašnjava što ne biste trebali objavljivati na društvenim mrežama

Facebookovi Monika Bickert i Chris Sonderby su u nedjelju objavili članak o standardima zajednice (Community Standards), čiji je cilj objasniti korisnicima što je prihvatljivo za objavljivanje na društvenim mrežama.

Hrvatski, bosanski i srpski jezik službeno uvršteni u Microsoft Translator

Hrvatski jezik, ali i bosanski te srpski od sada su i službeno uvršteni na na listu jezika za podršku u prijevodu u okviru servisa Microsoft Translator, javlja Microsoft Hrvatska. Uvođenjem tri nova jezika, ukupan broj jezika za koje Microsoft Translator pruža podršku dostigao je čak 50.

Windows 10 izlazi ovog ljeta

Microsoft je putem službenog bloga potvrdio kako će najnovija verzija njihovog operativnog sustava, Windows 10, izaći ovog ljeta u 190 zemalja na 111 jezika.

Apple na jesen pokreće TV servis?

Apple navodno trenutno radi na pokretanju vlastitog TV servisa.

Strojevi neće ići na naftu nego na podatke

Većina zemalja u regiji propustila je prve dvije industrijske revolucije, treća je na neki način uvezena kroz strane korporacije i banke, pitanje je hoćemo li biti dio 4. industrijske revolucije koja počinje upravo sada, rekao je na 14. Cisco Connect konferenciji u Rovinju Peter Hajdu, generalni direktor Cisca za regiju Srednje i Istočne Europe, dodavši da je riječ o najvećoj ekonomskoj revoluciji ikada u povijesti.

Facebook objašnjava zašto posjeduju i Messenger i WhatsApp i Instagram

Tim koji se nalazi iza Messengera, WhatsAppa i Instagrama je na Facebookovom F8 eventu, koji je započeo u srijedu u San Franciscu, pokušao objasniti zašto su kompaniji potrebne sve tri aplikacije.

Microsoft i Samsung se udružuju kako bi istisnuli Google

Microsoft je u ponedjeljak najavio unaprjeđivanje partnerstva sa Samsungom. Naime, Microsoftov Office paket i aplikacije bit će unaprijed instalirane u Samsungove uređaje koji imaju Googleov Android operativni sustav.

SAD zbog stroge regulacije riskira stotine milijuna dolara investicija

SAD bi mogle izgubiti stotine milijuna dolara investicija ukoliko FAA, Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo, nastavi opstruirati planove vezane uz bespilotne letjelice, upozoravaju iz Amazona.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Parlamentarni izbori trebaju se održati na jesen

Parlamentarni izbori trebaju se održati na jesen

ZA

Davor Gjenero

44%

PROTIV

Martina Dalić

56%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 2.travnja 2015. 12:00