Hi-tech

AOC, AGON AG271QX - Premium igrač

AOC, AGON AG271QX - Premium igrač

AOC je nedavno predstavio svoju premium liniju igraćih monitora AGON. Prvi model iz ove serije AG271QX osnažen je velikom brzinom odziva TN matrice na rezoluciji od 2560x1440 piksela.

LG, Gram - Tanki i lagani Windowsi

LG je početkom godine najavio novi ultraprijenosnik, koji je sada napokon u prodaji. Riječ je o računalu s Windowsima 10 koje se prema dimenzijama, ali i dizajnu, može usporediti s Appleovim MacBookom.

Asus, GX700VO-TRITON - Prijenosnik s vodenim hlađenjem

Riječ je o prvome prijenosnom računalu na vodeno hlađenje u svijetu, koje neće biti izbor za većinu, no bez sumnje pokazuje koliko je daleko danas otišla tehnologija izrade prijenosnih računala.

Robovi 21. stoljeća

Za dvadesetak godina svatko će moći imati svojeg robota kao što sad ima automobil ili pametni mobitel jer će nove tehnologije, posebno robotika, pridonijeti oblikovanju svijeta u kojem će umjetna inteligencija i roboti biti uključeni u sva područja života. Tvrdi to Daniela Rus, profesorica elektrotehnike i računarstva te direktorica Odjela za računalne znanosti i umjetnu inteligenciju na Massachusetts Institute of Technologyju Sveučilišta Cambridge. Nije jedina koja tako misli, a to nije ni znanstvena fantastika.

Sljedeća velika stvar

Što ne znamo o onome što znamo da postoji, ali nitko za to nema potpun i konačan dokaz? Malo nešto ili ništa. No ‘neznalice’ nisu samo ljudi koje iscrpi i sama pomisao na čitanje poduljega novinskog teksta, nego i znanstvenici. Ali oni, za razliku od prvih, stalno uče, istražuju i – proizvode nove poznato – nepoznate činjenice. Kad su znanstvenici švicarskog CERN-a 2012. otkrili Božju česticu, Higgsov bozon, koja je sastavni dio svake tvari, nastavili su i dalje proučavati taj fenomen te nakon samo godinu dana analizirali dva i pol puta više podataka nego što su imali na raspolaganju tijekom velikog otkrića.

Na pomolu je energetska kriza

Ako svijet danas troši primarnu energiju u količini od oko 11,5 milijardi tona ekvivalentne nafte na godinu, a do 2035. godine potreba za energijom porast će na oko 18 milijardi tona ekvivalentne nafte, pitanje je, kaže akademik Mirko Zelić, predsjednik Znanstvenog vijeća za naftu i plin pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU), iz kojih izvora bi bila sva ta energija.

Odumiru razvoj i istraživanje

Kad si u nečemu loš i onda odlučiš da ćeš biti još gori. To bi bio najkraći opis hrvatskog odnosa prema istraživanju i razvoju (R&D), djelatnosti u kojoj se najrazvijenije zemlje svijeta natječu koja će ulagati više.

Google home je pametni zvučnik za pametan dom

Home se povezuje s drugim uređajima u kućanstvu poput Googleova Chromecasta, čime se izravno povezuje s TV uređajem ili pak drugim pametnim kućanskim uređajima kojima je moguće upravljati putem glasa.

Asus, ROG Swift PG348Q - Prestižan, ali i skup

Asus je najavio početak prodaje svoga novog flagship monitora u prestižnom 'Republic of Gamers' brendu, a koji je prvi put predstavljen na ovogodišnjem CES sajmu.

Xiaomi, Mi Max - Velik i elegantan

U vrijeme kad je pet inča postalo standardna veličina za mobitele, a ni veći modeli nisu rijetkost, nije se baš lako istaknuti dimenzijama uređaja. Novi Xiaomijev mobitel Mi Max u tome zasigurno uspijeva.

1 komentara

Tvrtka B4B slijedi SAP-ove trendove digitalne transformacije

Tvrtka B4B d.o.o. partner je SAP-a za regiju srednje i jugoistočne Europe, prisutna je na regionalnom tržištu više od 20 godina.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

Legitimna je odluka o ukidanju ureda Stjepana Mesića

ZA

Ivan Tepeš

98%

PROTIV

Stjepan Mesić

2%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 2.lipnja 2016. 12:00