Rekordni kvartalni rezultati

Kako je (i zašto) Apple prestigao Microsoft

Kako je (i zašto) Apple prestigao Microsoft

1999. godina za Microsoft označava vrhunac moći – dionice te tvrtke dosezale su rekordne visine, a tržišna kapitalizacija iznosila je gotovo 620 milijardi dolara. Da je netko tada rekao kako će Apple Computer biti uspješnija tvrtka, svi bi tu tvrdnju odbacili s posprdnim smješkom.

Što vodeći umovi današnjice misle o umjetnoj inteligenciji?

Dobre vijesti! Možda čovječanstvo ipak neće izumrijeti usred uspona umjetne inteligencije, barem tako tvrdi Microsoftov Eric Horvitz.

15 nevjerojatnih činjenica o Appleovom posljednjem kvartalnom izvješću

Apple je u utorak objavio poslovno izvješće koje pokazuje da je u posljednjem kvartalu prošle godine ta kompanija generirala 18 milijardi dolara čiste dobiti i prodala 75,4 milijuna iPhonea.

Ekonomija koja stoji iza aplikacija veća je od Hollywooda

Čitajući Appleovu izjavu za medije uoči financijskih izvješća za posljednji kvartal 2014. godine, tehnološki analitičar Horace Deidu uočio je jako zanimljiv podatak.

Microsoft HoloLens - Stiže vrijeme holograma

Microsoft je na prošlotjednom predstavljanju Windowsa 10 prikazao mnogo toga, no ništa nije bilo tako neočekivano kao nove naočale HoloLens, uređaj koji bi iz temelja mogao promijeniti način na koji se koristimo računalima.

David McWilliams: Hrvatska je preskupa i neproduktivna za tehnološku industriju

Zadržite svoju valutu i ne ulazite u eurozonu, dajte stranim tehnološkim kompanijama „tax holidays“ i promijenite obrazovni sustav, kratko i jasno poručio je irski ekonomski stručnjak David McWilliams Hrvatskoj što bi trebala napraviti ako želi postati razvijeno high-tech godpodarstvo.

Facebookovi rezultati u posljednjem kvartalu ponovno su nadmašili očekivanja

Već sedmi kvartal za redom Facebook pobjeđuje predviđanja vezana uz dobit i prihode.

Snapchat je predstavio novu opciju Discover

Snapchat je predstavio novu opciju nazvanu Discover u suradnji s medijskim kompanijama kao što su Vice, CNN, Yahoo News, Comedy Central i National Geographic.

HP predstavio nova mobilna rješenja

Tvrtka Hewlett-Packard (HP) predstavila je nova komercijalna rješenja za mobilnost. Osam novih mobilnih uređaja, ekosustav dodatne opreme i novi strateški odnosi tvrtkama omogućuju pojednostavljivanje poslovnih operacija, pri čemu se IT odjeli kompanija mogu pouzdati da će taj zadatak obaviti na siguran način.

Pirate Bay se vraća 1. veljače?

Kontroverzna stranica za skidanje sadržaja, The Pirate Bay, koja je srušena ovog prosinca kada je švedska policija izvela raciju u prostorijama u kojima su bili pohranjeni serveri stranice, daje signale da se vraća.

Cyber kriminal sve ozbiljnija prijetnja malim poduzećima

Mala poduzeća često misle kako kriminalci neće trošiti svoje vrijeme i trud na njih s obzirom na veličinu tvrtke, budući da ‘nisu vrijedne krađe’. No ne mareći za sigurnost, cyber kriminalcima daju odličnu priliku za laku zaradu.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Uskoro se može očekivati novi val IPO-ova na burzi

Uskoro se može očekivati novi val IPO-ova na burzi

ZA

Ivana Gažić

50%

PROTIV

Iztok Likar

50%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 5.veljače 2015. 12:00