Povezivanje

Automobil pametan poput telefona

Automobil pametan poput telefona

Koja je konekcija automobila i smartphonea, naših limenih cestovnih prometala i sve pametnijih i prisutnijih pametnih telefona? Veliki automobilski proizvođači sve više prihvaćaju tehnologije iz pametnih telefona, ali i drugih mobilnih uređaja, takozvanih gadgeta, kako bi njihova pametna rješenja što cjelovitije integrirali u automobile.

I hrvatski poduzetnici odlučuju se za brži start iz Silicijske doline

Želite li biti svjetski poznati glumac, možete to postati bilo gdje, no najveći su izgledi da se to dogodi u Hollywoodu. Što je Hollywood za filmsku umjetnost i glumce, to je Silicijska dolina za internetske tvrtke.

Hrvatska na valovima energetske obnove

Više od 80 posto energije u kućanstvima troši se na grijanje i potrošnu toplu vodu. Više od 85 posto građevina u Hrvatskoj ne zadovoljava sadašnje propise o toplinskoj zaštiti. Potrošnja primarne energije po jedinici BDP-a u Hrvatskoj veća je nego u državama Europske unije.

Kako je Imgur postao popularniji od New York Timesa ili Reddita?

U bespućima interneta postoji stranica na kojoj vladaju mačke i psi, na kojoj su psovke i tzv. 'hejtanje' uobičajena pojava i na kojoj se isječci iz Gospodara prstenova koriste za izražavanje emocija poput ljutnje ili osvete.

Pametno za po kući

Pametni dom u kojem su osnovni procesi povezani s vašim pametnim telefonima i tabletima više ne traži velike investicije. Dostupna su mnoga rješenja koja ne traže gotovo nikakve graditeljske zahvate, a jedno od njih je i Archosovo.

Microsoft prestaje proizvoditi smartphone s Android operativnim sustavom

Osim onih koji su trenutno dostupni na tržištu, Microsoft više neće proizvoditi pametne telefone s Android operativnim sustavom, izvještava BBC.

Neuroznanstvenici pronašli način da čitaju misli

Znanstvenik Jack Gallant pronašao je način dekodiranja misli, odnosno ukoliko ste u njegovom uređaju i gledate film koji vam je pustio, može vidjeti ono što vi vidite.

Kako kvalitetna web stranica može pomoći u poslovanju?

Iako se na web dizajn često gleda kao na pomalo umjetnički način prezentiranja brenda, utjecaj koji ima na uspješnost vaše web stranice je znatno dalekosežniji.

Facebook se pridružuje Twitteru u testiranju opcije 'Kupi'

E-trgovina je sljedeća velika stvar za društvene mreže, a Facebook već ima odgovor na Twitterov pokušaj.

Microsoft otpušta čak 18.000 djelatnika

Nakon akvizicije Nokijinog odjela za mobitele, broj zaposlenih u Microsoftu uvećan je za čak 25.000. Kako su analitičari predviđali, bilo je samo pitanje vremena kad će biti najavljeni otkazi u ovom softverskom divu.

KBC Zagreb prvi u regiji s mobilnim zdravstvenim kartonom

Rezultati validacije sustava mobilnog praćenja elektroničkih medicinskih zapisa („kartona“) pacijenata (m-EMR), koji su kao pilot projekt zajednički implementirali tvrtke IN2 i Samsung Electronics, predstavljeni su danas u Kliničkom bolničkom centru Zagreb u bolnici na Rebru.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Poreznu stopu od 40 posto treba ukinuti

Poreznu stopu od 40 posto treba ukinuti

ZA

Petar Lovrić

68%

PROTIV

Krešimir Sever

32%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 24.srpnja 2014. 12:00