Tehnološki trendovi

Budućnost je stigla - Povezani automobili u autonomnoj vožnji

Budućnost je stigla - Povezani automobili  u autonomnoj vožnji

Autoindustrija nikako ne može ići mimo tehnoloških trendova. Oduvijek su automobili i tehnologija išli ruku pod ruku, nerazdvojni i okrenuti budućnosti. Tako je i sada.

Google Play Music je od sljedećeg tjedan besplatan u SAD-u

U cijeloj strci oko Apple Musica i Taylor Swift, Google je objavio kako pokreće besplatnu verziju usluge za streaming glazbe, Google Play Music.

Procurili su detalji o drugoj generaciji Apple Watcha

Prvi model Apple Watcha je ugledao svjetlo dana prije nešto više od dva mjeseca, a Apple navodno već radi na novim funkcionalnostima nasljednika prvog modela.

Mijenja tipke po želji

Tipkovnica s promjenljivim oznakama na tipkama, koje su zapravo mali ekrani, nije nov koncept. No dosadašnja rješenja bila su iznimno skupa, čak i do 1400 dolara, što je priječilo njihovu veću rasprostranjenost

Apple 'masno' zarađuje od prodaje remena za Apple Watch

Podaci koje je sakupila istraživačka tvrtka Slice Intelligence pokazuju kako kupci Apple Watcha troše dodatan novac i na kupnju zamjenskih remena za Appleov pametni sat.

Googleu je pao rejting, a WhatsApp je na začelju kolone

Dvije godine nakon što je Edward Snowden pitanje privatnosti učinio gorućim pitanjem, tehnološke kompanije se kao nikada prije natječu koja ima veća prava hvaliti se zaštitom privatnosti. Google je ove godine pao na ljestvici vodećih, a WhatsApp je na samom začelju kolone. S njim su i AT&T, Verizon i Yahoo.

U Europi raste broj startupa vrijednih najmanje milijardu dolara

U Europi je u protekloj godini pokrenuto 13 startupa koji su postigli vrijednost veću od milijarde dolara, tvrde rezultati istraživanja.

Apple proizvodi novi iPhone, a odlikuje ga Force Touch tehnologija

Bloomberg tvrdi kako je Apple počeo proizvoditi dijelove za sljedeću verziju iPhonea, iPhone 6s ili iPhone7. Prema dosadašnjim saznanjima, glavna nova funkcionalnost bit će Force Touch zaslon, prvi put uveden na Apple Watchu i novom MacBooku.

Airbnb procijenjen na nevjerojatnih 25 milijardi dolara

Airbnb, najpopularniji servis za rezerviranje privatnog turističkog smještaja, nedavno je procijenjen na nevjerojatnih 25,5 milijardi dolara.

Što nam tehnologija donosi u narednih 20 godina?

Frižideri, smartphone uređaji, radijatori, struja, računala…jeste li se ikada zapitali koju (i koliku) ulogu igra tehnologija u vašim životima?

Sitan, ali dinamitan

Izradi novih rješenja u dizajnu računala pridružio se i AMD. Project Quantum predstavljen je ovih dana, a iako još nije riječ o konkretnom proizvodu, trebao bi redefinirati mala osobna računala kad se pojavi u trgovinama

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

Hrvatska mora prihvatiti izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja

Hrvatska mora prihvatiti izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja

ZA

Julija Kranjec

61%

PROTIV

Ruža Tomašić

39%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 2.srpnja 2015. 12:00