Glavna skupština 30. srpnja

Bira se novi Nadzorni odbor HPB-a

Bira se novi Nadzorni odbor HPB-a Čedo Maletić, predsjednik Uprave HPB-a

Hrvatska poštanska banka objavila je dnevni red Glavne skupštine dioničara koja će se održati 30. srpnja. Dioničarima se predlaže opoziv članova Nadzornog odbora te izbor novih nadzornika.

Tako u dnevnom redu stoji prijedlog odluke o opozivu Damira Kaufmana, Anite Pavković, Krešimira Bračića, Marija Mikulića, Dražena Kobasa i Marina Palade. Također, glavnoj skupštini predlaže imenovanje u NO Nade Karaman Aksentijević, pročelnice Katedre za nacionalnu ekonomiju i razvoj Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Sanje Martinko, direktorice društva Sandeconomics iz Zagreba, Nike Raiča, načelnika Sektora za pripremu proračuna države i financiranja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Ministarstvu financija, Marina Palade, direktora Direkcije upravljanja poslovnim procesima financija i računovodstva u društvu Croatia osiguranje te Dražena Kobasa, izvršnog direktora divizije podrške u Hrvatskoj pošti.

U obrazloženju prijedloga odluke stoji kako na temelju zaključaka odnosno preporuka dioničara Vlade Republike Hrvatske i HP-Hrvatske pošte, a primjenom odredbi o imenovanju članova nadzornih odbora trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu, Nadzorni odbor predlaže izbor novih članova na mandatno razdoblje od četiri godine.

Vezani članci

Hrvatska poštanska banka dokapitalizirana s 550 milijuna kuna

Crobex na najnižoj razini od svibnja 2014., gubitnica tjedna povlaštena dionica Adrisa

Privatni investitori uplatili više od 50 posto potrebnog iznosa u dokapitalizaciji HPB-a

Od četvrtka započinje javni upis dionica HPB-a

Agrokor i fondovi spremni za dokapitalizaciju HPB-aKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna scena

U planu rast prodaje na benzinskim postajama

U planu rast prodaje na benzinskim postajama

Zbog toga što od početka ove godine prodaja biodizela više nije poticana, tvrtka Biodizel Vukovar usmjerava se na benzinske postaje. Za sada čisti biodizel prodaju, osim rafinerijama, i na dvije ...

Poslovna scena

Otvoren hrvatski ured na Tajvanu

Otvoren hrvatski ured na Tajvanu

Goran Gašparac, alumni Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM), s partnerima je pokrenuo projekt u sklopu kojeg je otvoren i Hrvatski reprezentativni ured na Tajvanu. Riječ je o privatnoj inicijativi ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

HDZ može ostvariti svoja predizborna obećanja

HDZ može ostvariti svoja predizborna obećanja

ZA

Ivan Domagoj Milošević

14%

PROTIV

Damir Novotny

86%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 15.listopada 2015. 12:00