52 tisuće vozila manje

HAC ovaj vikend na cestarini zaradio manje nego na Tijelovo

HAC ovaj vikend na cestarini zaradio manje nego na Tijelovo

Hrvatske autoceste na svim su autocestama u svojoj nadležnosti proteklog produljenog vikenda, od 22. do 25. lipnja, zabilježile promet 394.587 vozila te naplatile 17,9 milijuna kuna cestarine (bez PDV-a), doznaje se iz HAC-a.

Iz HAC-a navode kako realna usporedba s četvrtim vikendom u lipnju prošle godine nije moguća s obzirom da su praznici lani, tj. neradni dani bili u srijedu, četvrtak i subotu. Istodobno iz HAC-a navode kako su od početka akcijske prodaje ENC uređaja, odnosno od 1. lipnja do 24. lipnja, prodali 19.697 ENC-ova.
No, zaradilo se manje nego početkom lipnja, odnosno od 6. do 10. lipnja (7. lipnja bilo je Tijelovo), kada su Hrvatske autoceste zabilježile promet 446.619 vozila te naplatile 19,4 milijuna kuna cestarine (bez PDV-a). Na Tijelovo je počela primjena novog cjenika po kojem su cestarine za povremene korisnike, odnosno one koji plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, porasle za 15 posto.

Koncesionar Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ), koji gospodari istoimenom autocestom, zabilježio je pak od 21. do 25. lipnja 345.160 vozila te bruto prihod (uključen PDV) u iznosu od 16,8 milijuna kuna. U usporedbi s podacima za razdoblje od 23. do 27. lipnja prošle godine broj vozila na autocesti Rijeka-Zagreb manji je za 4,8 posto, dok je prihod manji za 7,4 posto, navode iz ARZ-a.
Na autocesti Zagreb-Macelj kojom gospodari tvrtka istog naziva u četiri dana produženog vikenda zbilježeno je 88.073 vozila. U usporedbi sa podacima od 24. do 27. lipnja pošle godine to je 5,1 posto manje vozila, podaci su te tvrtke.

Vezani članci

Vladin plan B: Građanima bi se ponudile obveznice HAC-a

HAC od cestarina uprihodio 1,1 milijardu kuna

HAC se zadužuje 150 milijuna kuna kod Sberbanke

Danas odluka o pritvoru uhićenih direktora HAC-a

Uhićeni bivši šefovi HAC-a Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević i Sandro VukelićKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna scena

Hypo bi još ove godine mogao prodati poslovanje u jugoistočnoj Europi?

Hypo bi još ove godine mogao prodati poslovanje u jugoistočnoj Europi?

Nacionalizirani austrijski zajmodavac Hypo Alpe Adria u četvrtak je objavio da bi još ove godine mogao prodati mrežu ogranaka u jugoistočnoj Europi, prije krajnjeg roka koji je odredila Europska komisija ...

Poslovna scena

Imenovani novi članovi Uprave Erste banke

Imenovani novi članovi Uprave Erste banke

Nadzorni odbor Erste banke imenovao je dva nova člana Uprave. Zdenko Matak, trenutačno direktor Sektora građanstva, preuzet će dužnost člana Uprave odgovornog za Sektor građanstva, Direkciju upravljanja distributivnim kanalima i ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi