Kerum prodaje SVE

Kerum: Našim društvom upravljaju mediji i banke, a političari su im sluge

Kerum: Našim društvom upravljaju mediji i banke, a političari su im sluge

Na popisu nekretnina i projekata koje prodaje splitski gradonačelnik Željko Kerum čak je i prodajni centar Joker, za koji je tvrdio da nije na tržištu, saznaje Večernji list.

– Prvo ću prodati nekretnine koje još nisu u funkciji. Što se tiče brenda trgovine Kerum, on će ostati i nastaviti djelatnost, ali je upitno tko će biti vlasnik. Najbitnije je da trgovine Kerum nastavljaju s radom, a bit će preuzete i sve obveze – otkrio je Večernjem listu Kerum odluku da proda sve, pa čak i trgovine koje su mu priskrbile sve, svu imovinu koju stavlja na tržište, vrijednu 400 milijuna eura.
– Ne propadam, čovjek koji prodaje imovinu ne znači da propada. Razlog je konstantno maltretiranje pojedinih medija iz grupacije EPH koji plasiraju neistine i pišu laži. Našim društvom upravljaju mediji i banke, a političari su im sluge – tvrdi.
Popis imovine koju prodaje zaista je impresivan, najviše u Splitu, gdje Željko Kerum prodaje objekte na najatraktivnijim lokacijama u gradu. Hotel Central na Pjaci, gdje je bila prva gradska kavana, u srcu je grada, spomenik kulture i potencijalna zlatna koka. Prodaje i prostor na rivi.
O hotelu Marjan, za koji je najveći interes pokazao Danko Končar, već svi znaju sve. – Ja sam u hotel Marjan uložio 113 milijuna eura. To su preozbiljni novci i preozbiljan projekt da bih o detaljima govorio u javnosti – izjavio nam je jučer Kerum. Kaže, da je bio pametniji, u Marjan bi uložio manje i davno ga otvorio.
Joker, koji nosi ime po starijem sinu Jošku, a u sudskom registru kao osoba ovlaštena za zastupanje navedena je prva supruga Anka Kerum, također traži kupca. U prvi hrvatski prodajni centar Kerum je uložio 70 milijuna eura. Trgovinu Kerum u prizemlju već je zamijenio Tommy, a novi se vlasnik traži i za cijeli centar sa 85 poslovnih prostora i osam kinodvorana.
Prodaje i Loru, u kojoj je sjedište tvrtke Kerum d.o.o. i prvi njegov supermarket. Imao je projekt gradnje nebodera na tom mjestu, ali očito će ih graditi drugi.
U Splitu na prodaju su i Periska, Koteks, Bačvice i Dujmovača, za koju postoji projekt gradnje centra Keri. Prodaje i projekt stambene zgrade na Trsteniku.
– Tko kupi, može graditi – reklamira Kerum. Prodaje i Kilu gdje je njegov nećak Igor Sapunar s Marinom Wallner trebao sagraditi stanove od po 1000 eura za kvadrat. Na tržištu je i nedovršeni hotel Žnjan, ali i Neva u Podstrani, zgrada Plive u Kaštelima, apartmani na Čiovu, kamp i zemljište u Supetru, parcela u Milni, uz teren koji je na ime punca Ive Šarića sebi kupio Ivo Sanader. Splitski gradonačelnik u Zagrebu prodaje kino Central, restoran Šumski dvor i vilu Tuškanac. Na tržištu su zgrade u Malom Lošinju, zadarskom Boriku, Dubrovniku, Buzetu, Stonu i Stobreču.
– Najbitnije je da je kapital Kerum grupe tri puta veći od obveza i da je svaki naš partner osiguran u poslovanju s nama. Nikada nismo kasnili s obvezama, nijedna firma nikada nije bila u blokadi. Puno štete napravljeno mi je lažnim napisima koji su krenuli kad sam rekao da je Slobodna Dalmacija prodana, a nije plaćena. Zato sam politički progonjen – tvrdi Željko Kerum.

Vezani članci

Vjerovnici Keruma prihvatili plan restrukturiranja

Hypo još traži kupce za Lav i Marjan

Ipsos je klošarska agencija, a Bagu želim da postane konobar!

Kerum: Ovo je tek početak moje karijere

Zagrepčani najviše glasova dali Bandiću, Kerum izgubio SplitKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna scena

Kraš kreće u osvajanje tržišta zemalja Dalekog istoka

Kraš kreće u osvajanje tržišta zemalja Dalekog istoka

S ciljem jačanja poslovnih i prijateljskih odnosa s kompanijama iz Južne Koreje danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između Kraša i Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba kojim je ova tvrtka postala članicom ...

Poslovna scena

Atlantic Grupa predlaže dividendu od 12 kuna po dionici

Atlantic Grupa predlaže dividendu od 12 kuna po dionici

Uprava i Nadzorni odbor Atlantic Grupe predlažu Glavnoj skupštini, koja će se održati sredinom lipnja, da se iz dijela zadržane dobiti iz 2010. godine isplati dividenda od 12 kuna po ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Guverner Vujčić treba dati ostavku

Guverner Vujčić treba dati ostavku

ZA

Goran Marić

38%

PROTIV

Goran Aleksić

62%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 7.svibnja 2015. 12:00