Dug premašio milijardu kuna

Otvorena predstečajna nagodba nad Konstruktor inženjeringom

Otvorena predstečajna nagodba nad Konstruktor inženjeringom

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fina) donijelo je danas rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe nad splitskom građevinskom tvrtkom Konstruktor inženjering, koja je otvaranje postupka zatražila zbog dugovanja u iznosu većem od milijarde kuna.

Rješenjem Nagodbenog vijeća Fine za povjerenicu predstečajne nagodbe nad Konstruktor inženjeringom imenovana je Ankica Čenić iz Splita, a vjerovnici splitskog građevinara pozvani su da u roku od 30 dana prijave svoje tražbine s dokazima kojima dokazuju osnovu i visinu prijavljene tražbine.

Ujedno, zakazano je i prvo ročište u postupku predstečajne nagodbe nad Konstruktor inženjeringom, i to za 13. ožujka ove godine.

Prema podacima iz dokumenata objavljenih na internet stranicama Fine, otvaranje predstečajne nagodbe Konstruktor inženjering, koji ima 1.121 zaposlenika, zatražio je početkom studenog prošle godine, a u zahtjevu za otvaranje postupka navodi se da dugovanja tvrtke iznose više od 1,01 milijarde kuna.

Jedan od objavljenih dokumenata je i Izvješće o financijskom stanju i poslovanju dužnika, u kojem je, uz ostalo, objavljen i račun dobiti i gubitka Konstruktor inženjeringa za razdoblje od početka siječnja do kraja listopada prošle godine, prema kojem je gubitak te tvrtke na kraju listopada iznosio više od 178,8 milijuna kuna.

Konstruktor je uvjete za otvaranje postupka predstečajne nagodbe ispunjavao u trenutku stupanja na snagu Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, dakle 1. listopada prošle godine, i to zbog insolventnosti.

Vezani članci

Po iznosu duga blokiranih građana na prvom mjestu Zagreb, slijede Split, Osijek, Rijeka...

Hidroelektra niskogradnja u postupku predstečajne nagodbe

Blokirani građani najviše duguju bankama

Požar u Konstruktoru još nije ugašen

Najviše dužni u Vodicama i SamoboruKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna scena

Otvoren prvi LEGO Certified Store u Hrvatskoj

Otvoren prvi LEGO Certified Store u Hrvatskoj

Proteklog vikenda otvoren je prvi LEGO Certified Store u Hrvatskoj na više od 150 kvadratnih metara prostora u Arena Centru u Zagrebu.

Poslovna scena

Bago odbio Siemensovu ponudu

Bago odbio Siemensovu ponudu

U Končaru su nam kategorički demantirali priču kako podvozja za njihove niskopodne vlakove namijenjene HŽ-u ne proizvode sami, nego da to radi Siemens: - Postolja niskopodnih vlakova za HŽ proizvode ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji

Liderov Fight club u tijeku

Štednju treba oporezivati progresivno

Štednju treba oporezivati progresivno

ZA

Drago Jakovčević

26%

PROTIV

Guste Santini

74%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 18.rujna 2014. 12:00