Dug premašio milijardu kuna

Otvorena predstečajna nagodba nad Konstruktor inženjeringom

Otvorena predstečajna nagodba nad Konstruktor inženjeringom

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fina) donijelo je danas rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe nad splitskom građevinskom tvrtkom Konstruktor inženjering, koja je otvaranje postupka zatražila zbog dugovanja u iznosu većem od milijarde kuna.

Rješenjem Nagodbenog vijeća Fine za povjerenicu predstečajne nagodbe nad Konstruktor inženjeringom imenovana je Ankica Čenić iz Splita, a vjerovnici splitskog građevinara pozvani su da u roku od 30 dana prijave svoje tražbine s dokazima kojima dokazuju osnovu i visinu prijavljene tražbine.

Ujedno, zakazano je i prvo ročište u postupku predstečajne nagodbe nad Konstruktor inženjeringom, i to za 13. ožujka ove godine.

Prema podacima iz dokumenata objavljenih na internet stranicama Fine, otvaranje predstečajne nagodbe Konstruktor inženjering, koji ima 1.121 zaposlenika, zatražio je početkom studenog prošle godine, a u zahtjevu za otvaranje postupka navodi se da dugovanja tvrtke iznose više od 1,01 milijarde kuna.

Jedan od objavljenih dokumenata je i Izvješće o financijskom stanju i poslovanju dužnika, u kojem je, uz ostalo, objavljen i račun dobiti i gubitka Konstruktor inženjeringa za razdoblje od početka siječnja do kraja listopada prošle godine, prema kojem je gubitak te tvrtke na kraju listopada iznosio više od 178,8 milijuna kuna.

Konstruktor je uvjete za otvaranje postupka predstečajne nagodbe ispunjavao u trenutku stupanja na snagu Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, dakle 1. listopada prošle godine, i to zbog insolventnosti.

Vezani članci

Hrvatski poduzetnici u 2014. ostvarili 9,8 milijardi kuna neto dobiti

Fina: Odobrena 6.372 zahtjeva za otpis duga

Fina: Odobren 5.601 zahtjev za otpis duga

Sve više dužnika s blokiranim računima i sve većim dugovima

Ina pokrenula online pretraživanje cijena gorivaKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna scena

Kraš kreće u osvajanje tržišta zemalja Dalekog istoka

Kraš kreće u osvajanje tržišta zemalja Dalekog istoka

S ciljem jačanja poslovnih i prijateljskih odnosa s kompanijama iz Južne Koreje danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između Kraša i Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba kojim je ova tvrtka postala članicom ...

Poslovna scena

Atlantic Grupa predlaže dividendu od 12 kuna po dionici

Atlantic Grupa predlaže dividendu od 12 kuna po dionici

Uprava i Nadzorni odbor Atlantic Grupe predlažu Glavnoj skupštini, koja će se održati sredinom lipnja, da se iz dijela zadržane dobiti iz 2010. godine isplati dividenda od 12 kuna po ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Guverner Vujčić treba dati ostavku

Guverner Vujčić treba dati ostavku

ZA

Goran Marić

38%

PROTIV

Goran Aleksić

62%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 7.svibnja 2015. 12:00