Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić:

Todorić novi vlasnik ičićanske 'Rivijere'

 Todorić novi vlasnik ičićanske 'Rivijere'

Ivica Todorić i dalje širi svoje carstvo na Liburniji. Odlučio se i za kupnju ičićanske tvrtke 'Rivijera' koja gospodari opatijskim kupalištem Slatina, te lovranskim kupalištima Peharovo i Kvarner, a koja u vlasništvu ima autokamp u Ičićima, piše Novi list.

Priča o tome kako su Todorić, odnosno Agrokor kupili ičićansku tvrtku već duže vrijeme kruži Opatijom. Direktor ičićanske 'Rivijere' i dosadašnji član Uprave Matko Vrdoljak informaciju i dalje ne želi potvrditi, no ipak, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, za Novi list konstatirao je da je Todorić novi vlasnik 'Rivijere'.

– Da, istina je da je Ivica Todorić novi vlasnik tvrtke. Tvrtke koju je kupio sa svim njezinim dugovanjima i obvezama. Ipak, naglašavam, Todorić nije kupio kupališta, ona su pomorsko dobro. Tvrtka Rivijera ima samo koncesijsko odobrenje na godinu dana za najam ležaljki i suncobrana, odnosno usluge na kupalištu Slatina – ističe Dujmić te naglašava kako je nedavno i obnašatelj dužnosti župana PGŽ Vidoje Vujić napomenuo kako se pomorsko dobro treba zaštititi.

Da se prisjetimo, opatijsko kupalište Slatina kojim je posljednjih nekoliko godina gospodarila ičićanska tvrtka, uoči sezone ostalo je bez struje. Time je otvorena Pandorina kutija dugovanja Rivijere koja su očito prešla razmjere 'brze sanacije'. Već tada otvorilo se pitanje tko će od Hrvatske poštanske banke, vlasnika Rivijere preuzeti tvrtku. Nagađalo se kako bi to mogao biti Todorić, no očito se ta kupoprodaja tek nedavno realizirala.

Koji su daljni planovi novog vlasnika Rivijere, imaju li kakvu viziju razvoja područja Triestina u Ičićima, kakvi su im planovi u Lovranu i Opatiji – samo su neka od pitanja koja je Novi list postavio odjelu za odnose s javnošću tvrtke Agrokor iz kojeg je stigao odgovor kako su oni samo djelomični vlasnici tvrtke Rivijera.
- Adriatica.net je vlasnik tvrtke Rivijera, a Agrokor je jedan od manjinskih vlasnika tvrtke adriatica.net, stoji u odgovoru.

Vezani članci

Agrokor još nije predočio financijski plan preuzimanja Mercatora

Dioničari pivovare Union suglasni s prodajom Mercatora Agrokoru

Nakon preuzimanja Mercatora Todorić se mora riješiti 96 trgovina u Hrvatskoj

Todorić i dalje na vrhu liste hrvatskih milijunaša

Agrokor i vlasnici Mercatora potpisali aneks na kupoprodajni ugovorKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna scena

Arnold: Sberbank je s Agrokorom napravio veliki posao

Arnold: Sberbank je s Agrokorom napravio veliki posao

Jedan od vodećih ljudi ruske Sberbanke Mark Arnold ustvrdio je, u razgovoru za ljubljansko Delo od srijede, da je ta banka napravila velik posao odobrivši 600 milijuna eura kredita koncernu ...

Poslovna scena

Uprava Ine traži da se zaustavi prodaja Ininog plina iz skladišta Okoli

Uprava Ine traži da se zaustavi prodaja Ininog plina iz skladišta Okoli

Uprava Ine danas je pozvala Vladu RH i ministra gospodarstva da zaustave postupak prodaje plina koji Inina tvrtka Prirodni plin nije povukla iz skladišta plina Okoli te da se bar ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi