Odluka Vlade

Tomislav Šerić novi predsjednik Uprave HEP-a

Tomislav Šerić novi predsjednik Uprave HEP-a Foto: Osijek031.com

Hrvatska elektroprivreda d.d. predložila je opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Zlatka Koračevića, te članova Rodoljuba Lalića i Tomislava Šerića, koji se predlaže za imenovanje novim predsjednikom Uprave.

Perica Jukić predlaže se za imenovanje novim članom, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Odluke su to koje su se donijele iza zatvorenih vrata današnje sjednice Vlade. O opozivu prvog čovjeka HEP-a spekulira se u medijima već mjesecima, a ime Osječanina Tomislava Šerića bilo je u užem izboru za Koračevićevu fotelju. On je do sada obnašao dužnost člana za prijenos i distribuciju, a mediji su već zaključili kako je njegovo imenovanje svojevrsni kompromis između HNS-a i SDP-a. 

Šarić je inače studentski kolega ministra Ivana Vrdoljak. Zajedno su pohađali  Fakultet elektrotehnike i računarstva u Osijeku, a surađivali su i dok je Šerić bio direktor osječkog poslovnog inkubatora BIOS-a, a Vrdoljak bio dužnosnik u gradskoj vlasti. Tijekom karijere Šerić je radio u Siemensu i T-Mobileu, a posjeduje i MBA diplomu s ugledne pariške poslovne škole Ecole Superieure Libre des Sciences Commerciales Appliquees.

Vezani članci

O čemu je Vlada odlučila iza zatvorenih vrata

Vrdoljak: Ulagački potencijal energetskih projekata 9 milijardi eura

Vlada danas objavljuje mjere za smanjenje deficita

Uprava Ine traži da se zaustavi prodaja Ininog plina iz skladišta Okoli

Pad inozemnih ulaganja zabrinjava, očito moramo pokucati na mnoga vrataKomentiraj
Ukoliko želite komentirati članak morate biti prijavljeni.
Poslovna scena

Hypo bi još ove godine mogao prodati poslovanje u jugoistočnoj Europi?

Hypo bi još ove godine mogao prodati poslovanje u jugoistočnoj Europi?

Nacionalizirani austrijski zajmodavac Hypo Alpe Adria u četvrtak je objavio da bi još ove godine mogao prodati mrežu ogranaka u jugoistočnoj Europi, prije krajnjeg roka koji je odredila Europska komisija ...

Poslovna scena

Imenovani novi članovi Uprave Erste banke

Imenovani novi članovi Uprave Erste banke

Nadzorni odbor Erste banke imenovao je dva nova člana Uprave. Zdenko Matak, trenutačno direktor Sektora građanstva, preuzet će dužnost člana Uprave odgovornog za Sektor građanstva, Direkciju upravljanja distributivnim kanalima i ...

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi