Rast/pad trgovine na malo u travnju (na godišnjoj razini)

1 Duhanski proizvodi 6.1
2 Živežne namirnice -1.9
3 Tekstil, odjeća, obuća i kožni proizvodi -12.5
4 Alkohol i druga pića -17.8
5 Motorna vozila -39.8

Dolasci turista (izraženo u milijunima)

1.732006. 1.862007. 1.852008. 1.62009. 1.52010. 1.532011.
Tko ne riskira ne profitira

U dramatičnom trgovanju Wall Street ostao u crvenom

Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale šesti dan zaredom, nakon dramatičnog trgovanja u kojemu su pred sam kraj trgovanja indeksi izgubili sve početne dobitke jer ulagači, zabrinuti zbog kineskih slabosti, ne žele riskirati.

Tržište novca

Na Wall Streetu najveći pad cijena u četiri godine

Na Wall Streetu su u jučer cijene dionica potonule više od 3,5 posto, što je njihov najveći dnevni pad u gotovo četiri godine, jer su strahovanja od posljedica slabljenja kineskog gospodarstva natjerala ulagače na panično povlačenje s tržišta.

Usporavanje rasta svjetskog gospodarstva

Kina u crveno zavila svjetske burze

Na europskim su burzama u ponedjeljak ujutro cijene dionica oštro pale, zaronivši na najniže razine u sedam mjeseci, jer ulagači strahuju od posljedica slabljenja kineskog gospodarstva i sloma tamošnjeg tržišta kapitala.

Analiza Saxo banke

Porast trgovanja WTI sirovom naftom bez obzira na padajuće cijene

Kako se cijene sirove nafte približavaju najnižim razinama od 2009. godine, hedge fondovi preslagaju svoje pozicije očekujući daljnji pad cijena u nadolazećim tjednima.

Jačanje dionica

Maloprodaja vratila život na Wall Street, juan gura azijske burze u gubitak

Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionice ojačale, ponajviše proizvođača robe široke potrošnje, budući da je investitore oraspoložio podatak o porastu prometa u američkoj maloprodaji tijekom srpnja

Pad Wall Streeta

Kako je Kina srušila američki centar moći

Pod pritiskom neočekivane devalvacije kineske valute, na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale, a najviše onih kompanija koje su izložene drugom najvećem svjetskom gospodarstvu.

Trgovanje burzovnim indeksima

DAX indeks najutjecajniji, a S&P500 najsigurniji za ulaganje

Trgovanje burzovnim indeksima na CFD-ije jedan je od najbrže rastućih načina ulaganja jer su ulagači posebno zainteresirani za prednosti koje im donose promjene u cijenama, a da zapravo ne posjeduju samu imovinu, odnosno dionice.

Trgovanje na ZSE

Polovica prometa na Zagrebačkoj burzi ostvarena trgovanjem dionicama Atlantic grupe

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je obilježio nešto veći redovni promet dionicama pod utjecajem intenzivnijeg trgovanja dionicama Atlantic grupe te rast vrijednosti dioničkog indeksa Crobex za 0,40 posto, na 1.811,93 boda, što je njegova najviša razina od 26. studenoga prošle godine.

Podaci iCapitala

Investicijski fondovi: I dalje dobitnici u većini

Među investicijskim fondovima, prema podacima iCapitala, i u četvrtak su, 30. srpnja, dobitnici bili u većini.

Sve miriše na 1987.

Što čeka američku burzu nakon tjedna iz pakla?

Ovo je tjedan koji bi američki brokeri najradije prespavali. Dočekali su ih katastrofalni rezultati od prošloga tjedna, a krizi se ne nazire kraj.

Negativno kretanje na svjetskom tržištu

Oštar pad Crobexa, gotovo sve dionice u gubitku!

Pod utjecajem izrazito negativnih kretanja na svjetskim tržištima kapitala, u ponedjeljak su na Zagrebačkoj burzi Crobexi oštro pali, spustivši se na razine s početka srpnja, a pritom većina dionica bilježi korekciju cijena.

Rast bruto premije

Triglav osiguranje završilo polugodište s rezultatom boljim od prosjeka tržišta

Triglav osiguranje Zagreb, iz sastava slovenske Triglav Grupe, u prvom je polugodištu ove godine ostvarilo bruto premiju u iznosu od 25,6 milijuna eura, što je 7 posto viša premija nego u istom razdoblju lani, izvjestili su u petak iz tog osiguranja napominjući kako je to veći postotni rast nego na cjelokupnom hrvatskom tržištu osiguranja koje je raslo 3,6 posto.

Devalvacija juana

Cijena sirove nafte iz SAD-a na najnižoj šestogodišnjoj razini

Sirova nafta iz SAD-a preko noći je pala na najnižu šestogodišnju razinu od samo 41,35 dolara za barel. WTI nafta bila je na tako niskoj cijeni u veljači ove godine i nije se očekivalo da će tako skoro ponovno prijeći tu donju granicu.

Uzdrmano financijsko tržište

Devalvacija juana okidač za nove valutne ratove?

Devalvacija juana mogla bi značiti pozitivan korak u ostvarivanju želje da Kina postane potpuno funkcionalni član međunarodne financijske zajednice dok je nekima to znak da započinje nova faza valutnih ratova.

Uzbudljivo na tržištu kapitala

Buffett junak Wall Streeta, Kina devalvacijom juana uzdrmala azijska tržišta

Na Wall Streetu su cijene dionica u ponedjeljak uzletjele, snažno se oporavivši nakon prošlotjednih gubitaka, pri čemu je S&P 500 indeks ostvario najveći dnevni skok od svibnja zahvaljujući rastu cijena dionica proizvođača sirovina te optimizmu u vezi najnovije akvizicije Warrena Buffeta.

Oštar pad

Pad cijena medijskih dionica uzdrmale Wall Street. Crni četvrtak za Viacom i Disney

Na Wall Streetu su u četvrtak najvažniji indeksi oštro pali pod pritiskom potonuća cijena dionica medijskih kompanija uslijed slabijih od očekivanja poslovnih rezultata, zbog čega je taj sektor zabilježio najveći 2-dnevni gubitak još od financijske krize 2008. godine.

Probijena psihološka granica

Crobex na najvišoj vrijednosti od sredine siječnja

Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze trgovanje su u utorak završili s rastom vrijednosti, a Crobex je s rastom za 0,45 posto ponovno probio psihološki važnu granicu od 1.800 bodova.

Nužne reforme

Tržište obveznica i dalje katalizator za rast eurozone

Kako se približava mogućnost Fedove promjene kamatne stope, ulagači na tržištu obveznica pomno prate razvoj događaja s normalizacijom financijskih poteza u SAD-u i rasta eurozone koji pokreće otkup državnih obveznica Europske središnje banke (ECB).

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Rast BDP-a plod je Vladinih reformi

Rast BDP-a plod je Vladinih reformi

ZA

Gordan Maras

32%

PROTIV

Ivan Šuker

68%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 3.rujna 2015. 12:00