Rast/pad trgovine na malo u travnju (na godišnjoj razini)

1 Duhanski proizvodi 6.1
2 Živežne namirnice -1.9
3 Tekstil, odjeća, obuća i kožni proizvodi -12.5
4 Alkohol i druga pića -17.8
5 Motorna vozila -39.8

Dolasci turista (izraženo u milijunima)

1.732006. 1.862007. 1.852008. 1.62009. 1.52010. 1.532011.
Do 13 sati

Zagrebačka burza radi skraćeno

Kao i cijeloga tjedna, i danas se na Zagrebačkoj burzi očekuje vrlo mirno i skromno trgovanje, a s obzirom da burza radi skraćeno do 13 sati, ne očekuju se značajnije oscilacije Crobexa.

Dan na burzi

ZSE: Najtrgovanije dionice HT-a i ENT-a, najveća dobitnica Petrokemija

Na Zagrebačkoj burzi danas je obujam trgovanja ostao skroman, Crobexi su dan završili u plusu, a po gubitku se izdvaja dionica Hotela Cavtat.

Tečaj

Dolar stabilan u odnosu na europsku valutu

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle jer su ulagače ohrabrili jučerašnji dobici na Wall Streetu i nešto veći rast kineskog gospodarstva nego što se očekivalo.

Deutche Telekom

Vlasnik HT-a potvrdio da je i dalje zainteresiran za preuzimanje najjačeg slovenskog telekoma

Na Zagrebačkoj se burzi i danas očekuje nizak promet, uz stagnaciju Crobexa, jer nema važnijih vijesti koje bi pokrenule tržište, a približavaju se i uskršnji blagdani, pa dodatno slabi interes investitora.

Tržište kapitala

Ulagači se plaše daljnjeg pada cijena na američkim burzama

Na Zagrebačkoj se burzi očekuje oprezno trgovanje na početku tjedna jer zasad nema značajnijih vijesti s domaće poslovne scene, dok su na svjetskim burzama ulagači suzdržani zbog ukrajinske krize i nepoticajnih poslovnih rezultata američkih kompanija.

Rasprodaja

Oštar pad svjetskih burzi pod pritiskom biotehnološkog sektora

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica oštro pale jer je ulagače zabrinula rasprodaja dionica biotehnoloških i tehnoloških kompanija na Wall Streetu, koje su donedavno bile najveće dobitnice na tržištima.

Nasdaq ispod 4.000 bodova

Wall Street: cijene oštro pale drugi dan zaredom

U nervoznom trgovanju u petak su na Wall Streetu cijene dionica oštro pale, drugi dan zaredom, pri čemu je tehnološki Nasdaq indeks, po prvi puta od početka veljače, zaronio ispod psihološki važne granice od 4.000 bodova.

ZSE

Dionici Jadran Kapitala cijena pala više od 10 posto

U vrlo mirnom trgovanju, na Zagrebačkoj burzi indeksi su danas u blagom plusu, a najviše se trguje dionicom Jadran Kapitala, koja je ujedno i najveća gubitnica, s padom cijene za više od 10 posto.

Minusi i na istoku

Rasprodaja na Wall Streetu potopila i azijske burze

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros oštro pale, prateći jučerašnju rasprodaju na Wall Streetu, a pod najvećim je pritiskom japanski Nikkei indeks, koji je zaronio na najnižu razinu u šest mjeseci.

Wall Street

S&P 500 indeks porastao četvrti dan zaredom

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks porastao četvrti dan zaredom, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima nekoliko banaka i kompanija, dok je Dow Jones blago pao.

ZSE

Tržište je sad već toliko palo da nema prostora za dalje

Bez obzira na smjer kretanja inozemnih tržišta, indeksi Zagrebačke burze i danas bi mogli stagnirati jer nemaju snage za snažniji oporavak, a već su na toliko niskim razinama da nema previše prostora niti za daljnji oštriji pad.

ZSE

Crobexi porasli, milijunske promete imale dionice Podravke i HT-a

Vrijednost glavnih dioničkih indeksa Zagrebačke burze danas je porasla, Crobexa za 0,36 posto, na 1.740,77 bodova, a Crobexa10 za 0,63 posto, na 983,02 boda.

Valutna tržišta

Nastavlja se slabljenje eura

Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros porasle, zahvaljujući dobrim vijestima iz američkog gospodarstva, no ulagači nisu baš skloni rizičnijim investicijama zbog ukrajinske krize i bojazni od daljnjeg slabljenja kineskog gospodarstva.

Tečaj

Euro pod pritiskom

Na azijskim se burzama jutros trguje oprezno jer ulagače zabrinjava rast napetosti u Ukrajini i mogućnost daljnje korekcije cijena dionica na Wall Streetu.

Tržište kapitala

ZSE: veća aktivnost očekuje se krajem mjeseca

Na Zagrebačkoj burzi nastupilo je razdoblje vrlo mirnog trgovanja, uz skroman promet i stagnaciju Crobexa, a tako bi se moglo nastaviti do posljednjih dana travnja, kada počinje sezona objave poslovnih rezultata domaći kompanija za prvo tromjesečje.

Tržište kapitala

Kako je prošao tjedan na Zagrebačkoj burzi?

Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze ovog su tjedna zabilježili pad vrijednosti, indeks Crobex na tjednoj je razini smanjen za 0,28 posto, na 1.744,84 boda, a Crobex10 za blagih 0,09 posto, na 980,46 boda.

Očekuje se skroman promet

ZSE: Hoće li se pad svjetskih burzi odraziti i na domaće investitore?

Na kraju tjedna na Zagrebačkoj se burzi očekuje skroman promet, a Crobexi bi mogli stagnirati, kao i većinu ovoga tjedna jer nema poslovnih vijesti koje bi potaknule ulagače.

Minus od 3 posto

Wall Street: Cijene dionica oštro pale, Nasdaq najslabiji u dvije i pol godine

U četvrtak su na Wall Streetu cijene dionica oštro pale, pri čemu se Nasdaq indeks, pod pritiskom biotehnološkog sektora, strmoglavio više od 3 posto, što je njegov najveći dnevni pad u dvije i pol godine.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi