Rast/pad trgovine na malo u travnju (na godišnjoj razini)

1 Duhanski proizvodi 6.1
2 Živežne namirnice -1.9
3 Tekstil, odjeća, obuća i kožni proizvodi -12.5
4 Alkohol i druga pića -17.8
5 Motorna vozila -39.8

Dolasci turista (izraženo u milijunima)

1.732006. 1.862007. 1.852008. 1.62009. 1.52010. 1.532011.
Zagrebačka burza

Dionica Ericssona Nikole Tesle povukla Crobex ispod 1.800 bodova

U skromnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi, Crobex indeks spustio se danas ispod 1.800 bodova po prvi puta od početka srpnja, ponajviše pod utjecajem pada cijene dionice Ericssona Nikole Tesle za više od 8 posto.

Nastavljaju normalno s radom

Niti jedna članica grupacije Sberbank Europe u EU nije obuhvaćena sankcijama

Vezano uz uključivanje grupacije Sberbank of Russia na popis EU sankcija danas se priopćenjem oglasilo Sberbank d.d.

Po cijeni od 86 eura

Agrokor objavljuje ponudu za preuzimanje preostalih dionica Mercatora

Koncern Agrokor, prema neslužbenim najavama, trebao bi objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Mercatora nakon što je u lipnju od većinskih vlasnika kupio i platio 53,12 posto dionica tog trgovačkog lanca.

Obeštećenja

U HPB-u počela isplata štednih uloga deponentima Nava banke

Hrvatska poštanska banka imenovana je od strane Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) jednom od banaka kojima je povjeren posao isplate obeštećenja deponentima Nava banke.

Recesija se nastavlja

S&P zadržao hrvatski rejting na BB, ali upozorava na rast javnog duga

Agencija Standard & Poor's potvrdila je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', uz stabilne izglede, no upozorava da će se recesija nastaviti šestu godinu zaredom, a javni dug dodatno porasti.

Wall Street

Hoće li oštre oscilacije cijena nakon rušenja malezijskog zrakoplova dovesti do korekcije?

Oštre oscilacije cijena dionica na Wall Streetu prošloga tjedna, nakon rušenja malezijskog zrakoplova i upozorenja Feda, ne znače nužno početak korekcije cijena dionica na niže, smatraju analitičari.

Wall Street

Dionice oštro pale nakon rušenja malezijskog zrakoplova

Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica oštro pale, najviše od polovice travnja, nakon vijesti da je nedaleko ukrajinsko-ruske granice srušen malezijski zrakoplov.

Slovenski mediji o Ljubljanskoj banci

Za povrat štednje bit će potrebno 6-7 godina, ovo je velik udarac za Sloveniju

Stari štediše Ljubljanske banke u BiH i Hrvatskoj morat će čekati više godina da dođu do svojih uloga i nakon što je Europski sud za ljudska prava (ESLJP) u Strasbourgu napokon presudio da je Slovenija odgovorna za povrat njihovih deviznih depozita i da to nije sukcesijsko pitanje, navode slovenski mediji.

Svjetske burze

Wall Street: Može li Dow Jones iznad povijesne granice od 17.000 bodova?

Nakon što se Dow Jones indeks prvi puta u povijesti probio iznad granice od 17.000 bodova, u fokusu ulagača na Wall Streetu bit će poslovni rezultati kompanija koji će pokazati je li rekordna razina cijena dionica opravdana.

‘Neagresivne’ kamate

Zašto nisu zaživjeli krediti u japanskim jenima

Šef UniCredita Federico Ghizzoni ovih je dana u intervjuu za Večernji list precizno dijagnosticirao globalnu bankarsku logiku koja je kulminirala slučajem 'švicarac'.

Mirovinski fondovi

Končar - prilika za dokazivanje koliko su mirovinci sposobni biti strateški upravljači

Končar je kompanija s mnogo većim potencijalom nego što je dosad bilo iskorišteno. Hoće li to mirovinski fondovi znati prepoznati? Vlada, naime, prodaje 22,82 posto Končar-Elektroindustrije kako bi spasila Petrokemiju, a najizgledniji su kupci mirovinci.Tako se bar šuška.

PBZ grupa, Intesa Sanpaolo Card i American...

Prvi HCE pilot projekt za NFC mobilna plaćanja u Hrvatskoj

PBZ grupa, članica Grupe Intesa Sanpaolo, Intesa Sanpaolo Card i American Express danas su objavili da te tri tvrtke pokreću pilot projekt kako bi testirale – po prvi put – HCE (Host Card Emulation) tehnologiju za NFC (Near-Field Communication) mobilna plaćanja na svojim POS (Point-of-Sale) uređajima u Hrvatskoj. PBZ grupa prvi je partner American Expressa u svijetu koji će testirati HCE na svome, hrvatskom tržištu.

Banke

Izgubljene tisuće kuna unatoč isplati osigurane štednje

Priča o isplati osigurane štednje ima još jednu dimenziju. Naime, jedan je od štediša imao nesreću da je štednju u švicarskim francima najprije oročio u Centar banci, a zatim u Nava banci.

2 komentara
Najbolja banka skrbnik

Splitskoj banci dodjeljena nagrada Global Finance magazina

Magazin Global Finance proglasio je Societe Generale-Splitsku banku d.d. najboljom bankom skrbnikom u Hrvatskoj. Nagrada dolazi nakon što je ova banka po deseti put uzastopno potvrdila svoj položaj jedne od vodećih banaka skrbnika na području Republike Hrvatske u kategoriji pružanja usluga skrbništva nad vrijednosnim papirima domaćim i stranim klijentima prema rezultatima magazina "Global Custodian".

Tečaj

Kako će se kuna kretati u odnosu na euro do kraja godine?

Činjenica da je unatoč solidnoj turističkoj sezoni euro nedavno premašio razinu od 7,6 kuna, analitičare domaćih banaka koje su sudjelovale u našoj anketi (PBZ, HAAB, Splitska banka i RBA) ne iznenađuje budući da potrebe za dodatnim rezervacijama banaka, zatvaranje terminskih ugovora te visoka kunska likvidnost zadržavaju tečaj na razmjerno visokim razinama.

Loš dan na ZSE

Oštar pad dionice Ine za više od 12 posto srušio Crobexe

Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze, nakon dva dana rasta, danas bilježe znatan pad, i to Crobex za 0,96 posto, na 1.805,06 bodova, a Crobex10 za čak 2,36 posto, na 1.014,41 bod, čemu je pridonio oštar pad cijena dionice Ine, za više od 12 posto.

Anketa iCapitala:

Gdje domaći investitori vide priliku za rast?

Glavnina hrvatskih profesionalnih investitora priliku za rast domaćeg tržišta kapitala vidi u potencijalnim preuzimanjima u regiji, zbog čega glavnina njih očekuje rast vrijednosti CROBEX-a u sljedeća tri mjeseca. Ispitanici su također iskazali blagi bullish stav prema kretanjima ostalih indeksa (DAX i S&P500) u sljedeća tri mjeseca, stoji u kvartalnoj anketi iCapitala.

Od 1. listopada

HT povlači dionice s Londonske burze

T-Hrvatski telekom (HT) objavio je danas na Zagrebačkoj burzi da će s 1. listopadom ove godine prestati uvrštenje dionica odnosno GDR-ova HT-a na Londonskoj burzi (LSE).

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Poljoprivreda može biti profitabilna i uz manje poticaje

Poljoprivreda može biti profitabilna i uz manje poticaje

ZA

Jan Marinac

79%

PROTIV

Mato Brlošić

21%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 28.kolovoza 2014. 12:00