Rast/pad trgovine na malo u travnju (na godišnjoj razini)

1 Duhanski proizvodi 6.1
2 Živežne namirnice -1.9
3 Tekstil, odjeća, obuća i kožni proizvodi -12.5
4 Alkohol i druga pića -17.8
5 Motorna vozila -39.8

Dolasci turista (izraženo u milijunima)

1.732006. 1.862007. 1.852008. 1.62009. 1.52010. 1.532011.
Bivši guverner HNB-a

Rohatinski predložio operacije na otvorenom tržištu za oživljavanje kreditiranja

Prije donekle zajedničkog zaključka okruglog stola 'Opasnosti deflacije za hrvatsko gospodarstvo' kako deflacije ipak nema (zajedničkim snagama organizirali su ga Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i magazin Banka), prva glava sindikata Vilim Ribić održao je svima svojevrsnu PR lekciju.

ZSE

Najtrgovanija u redovnom trgovanju dionica Podravke s 2,2 milijuna kuna prometa

Vrijednosti glavnih dioničkih indeksa Zagrebačke burze danas su porasle, Crobexu za 0,34 posto, na 1.753,32 boda, a Crobexu10 za 0,61 posto, na 990,36 bodova.

Valute

Euro raste u odnosu na dolar i jen

Na azijskim se burzama jutros trguje oprezno, unatoč jučerašnjem rastu cijena dionica na Wall Streetu, jer ulagače zabrinjava spori rast kineskog gospodarstva.

Dobar početak

ZSE: Indeksi započeli tjedan blagim plusom

Indeksi Zagrebačke burze oko podneva bili su u blagom plusu, ponajviše zahvaljujući jačanju cijene dionice Petrokemije, a i trgovanje je nešto intenzivnije u odnosu na prethodni trgovinski dan.

Tečaj

Dolar ojačao prema jenu i euru

Unatoč jučerašnjem rastu cijena dionica na Wall Streetu, na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno jer ulagače zabrinjava slabost kineskog tržišta.

Tržište novca

Dolar ojačao, američko se gospodarstvo oporavlja

Na svjetskim valutnim tržištima dolar je prošloga tjedna ojačao, zahvaljujući dobrim pokazateljima iz američkog gospodarstva i nadi ulagača da će napetosti u Ukrajini uskoro splasnuti.

Tjedni promet na ZSE

Crobexi u padu, uz HT najtrgovanije dionice ENT-a, Podravke i Leda

Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze ovog su tjedna zabilježili pad vrijednosti, indeks Crobex na tjednoj je razini smanjen za 0,28 posto, na 1.739,97 bodova, a Crobex10 za blagih 0,06 posto, na 979,89 bodova.

Wall Street

S&P 500 indeks porastao četvrti dan zaredom

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks porastao četvrti dan zaredom, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima nekoliko banaka i kompanija, dok je Dow Jones blago pao.

ZSE

Tržište je sad već toliko palo da nema prostora za dalje

Bez obzira na smjer kretanja inozemnih tržišta, indeksi Zagrebačke burze i danas bi mogli stagnirati jer nemaju snage za snažniji oporavak, a već su na toliko niskim razinama da nema previše prostora niti za daljnji oštriji pad.

Zagrebačka burza

Mogu li Crobexi porasti peti dan zaredom?

Nakon četiri dana jačanja, Crobex indeks Zagrebačke burze uspio je napokon probiti ključni tehnički otpor na razini od 1.748 bodova, pa bi mogao porasti i peti dan zaredom.

Zagrebačka burza

Do ex-dividend datuma za HT, Crobexi nemaju razloga znatnije padati

Indeksi Zagrebačke burze danas bi mogli stagnirati, nakon jučerašnjeg rasta za 0,4 posto, a očekuje se i mirnije trgovanje jer u slabom makroekonomskom okruženju nema razloga za njihov daljnji snažniji rast, ali niti znatniji pad.

ZSE

Tjedan počeo Crobexima u plusu

Glavnim dioničkim indeksima Zagrebačke burze danas su vrijednosti porasle, Crobexu za 0,43 posto te Crobexu10 za 0,46 posto, dok je redovni promet iznosio 13,7 milijuna kuna, a još je 6,1 milijun kuna ostvareno blok transakcijama dionicama Končar Elektroindustrije i Leda.

Očekuje se intenzivnije trgovanje

Od idućeg tjedna počinju objave rezultata domaćih kompanija

Na početku još jednog skraćenog radnog tjedna, na Zagrebačkoj se burzi očekuje mirni tempo trgovanja jer zasad nema važnijih poslovnih vijesti, niti makroekonomskih objava.

Wall Street:

S&P 500 indeks porastao peti dan zaredom

Na Wall Streetu je u ponedjeljak S&P 500 indeks ojačao peti dan zaredom, no trgovalo se suzdržano nakon snažnog rasta cijena dionica prošloga tjedna, a uoči objave niza poslovnih izvješća, koja bi mogla znatno utjecati na tržište.

Skočili indexi

Svjetske burze porasle, poslovni rezultati kompanija solidni

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle, što se zahvaljuje najavi Feda da će voditi labavu monetarnu politiku sve dok je nezaposlenost povišena, kao i solidnim poslovnim rezultatima kompanija.

Do 13 sati

Zagrebačka burza radi skraćeno

Kao i cijeloga tjedna, i danas se na Zagrebačkoj burzi očekuje vrlo mirno i skromno trgovanje, a s obzirom da burza radi skraćeno do 13 sati, ne očekuju se značajnije oscilacije Crobexa.

Dan na burzi

ZSE: Najtrgovanije dionice HT-a i ENT-a, najveća dobitnica Petrokemija

Na Zagrebačkoj burzi danas je obujam trgovanja ostao skroman, Crobexi su dan završili u plusu, a po gubitku se izdvaja dionica Hotela Cavtat.

Tečaj

Dolar stabilan u odnosu na europsku valutu

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle jer su ulagače ohrabrili jučerašnji dobici na Wall Streetu i nešto veći rast kineskog gospodarstva nego što se očekivalo.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Prijavite se na Newsletter


prijavite se
Liderovi blogovi