Rast/pad trgovine na malo u travnju (na godišnjoj razini)

1 Duhanski proizvodi 6.1
2 Živežne namirnice -1.9
3 Tekstil, odjeća, obuća i kožni proizvodi -12.5
4 Alkohol i druga pića -17.8
5 Motorna vozila -39.8

Dolasci turista (izraženo u milijunima)

1.732006. 1.862007. 1.852008. 1.62009. 1.52010. 1.532011.
Podaci iCapitala

Investicijski fondovi: I dalje dobitnici u većini

Među investicijskim fondovima, prema podacima iCapitala, i u četvrtak su, 30. srpnja, dobitnici bili u većini.

Dobar posao Zagrebačke burze

Brokeri podupiru kupovinu Ljubljanske burze

Akvizicijom Ljubljanske burze investicijski prostor u Hrvatskoj dodatno dobiva na vidljivosti i potencijalu, a dodatan poticaj dat će i SEE LINK, projekt regionalne trgovinske integracije. Vjerujemo da će to prepoznati sve više tvrtki – zaključuje član Uprave ZSE Tomislav Gračan.

Snažni rezultati poslovanja

Porasle dionice Amazona koji je po tržišnoj kapitalizaciji pretekao Wall-Markt

Div u segmentu online trgovine Amazon u drugom je tromjesečju poslovao s dobiti, nasuprot gubitku u istom razdoblju godine ranije, a neočekivano snažni rezultati poslovanja potaknuli su rast cijena njegovih dionica za više od 18 posto, čime mu je tržišna kapitalizacija premašila onu Wall-Marta, najvećeg maloprodajnog lanca u svijetu.

Uspješna dokapitalizacija

Planule dionice Podravke

Podravka je uspješno provela dokapitalizaciju - u prva dva kruga upisa i uplate novih dionica postojeći dioničari i radnici upisali su svih 1,7 milijuna novih dionica i ukupno uplatili 510 milijuna kuna, dok je iskazani interes bio 33 posto veći od raspoloživog broja dionica, objavljeno je danas iz Podravke.

Nastavlja se gospodarska ofenziva na Slove...

Likar: Cijena koju je Zagrebačka burza platila za Ljubljansku otkriva je li to dobar posao

Vijest da je Zagrebačka burza (ZSE) potpisala ugovor o stjecanju 100 posto dionica Ljubljanske burze (LJSE) ponukala nas je da za komentar upitamo struku.

Promjenljiva stopa

PBZ od 1. kolovoza uvodi niže kamatne stope na kredite

Privredna banka Zagreb d.d. na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom od 1. kolovoza 2015.godine primjenjuje niže kamatne stope, priopćili su danas iz ove banke.

Tržište novca

Hoće li se dolar vratiti na uzlaznu putanju?

S obzirom da je eurozona još uvijek zatrpana problemima, američki dolar mogao bi se vratiti na uzlaznu putanju, ali brojke će tek pokazati kojim trendom i ovisno je li oporavak gospodarstva SAD-a uistinu trajna pojava, smatra John Hardy, rukovoditelj strategije za trgovanje valutama (Forex) u Saxo Banci u svojim najvažnijim predviđanjima za treći kvartal.

Sažetak Erste analize dionice Leda

Vruće ljeto i dobra turistička sezona okidač za sladoledni segment

Ersteovi analitičari podigli su jednogodišnju ciljanu cijenu za dionice Leda s 9.748 kuna na 10.521 kune. S obzirom da očekivani prinos iznosi oko 31%, preporuka za investitore je povećana s razine „Akumulirati“ na razinu „Kupiti“.

Rizik od nelikvidnosti

Grčka je službeno "grčka tragedija" koja bi mogla povećati spreadove hrvatskih obveznica

Razvoj političke situacije nakon grčkog referenduma je teško predvidjeti, dok je možda malo lakše opisati moguće događaje i razvoj na financijskom tržištu.

Nužne reforme

Tržište obveznica i dalje katalizator za rast eurozone

Kako se približava mogućnost Fedove promjene kamatne stope, ulagači na tržištu obveznica pomno prate razvoj događaja s normalizacijom financijskih poteza u SAD-u i rasta eurozone koji pokreće otkup državnih obveznica Europske središnje banke (ECB).

Dokapitalizacija u dva kruga

Cijena novih dionica ZSE 2.500 kuna, skupo ili jeftino?

Dionice Zagrebačke burze d.d. napokon će u idućih godinu dana biti izlistane. Trebalo je proći samo 24 godine od osnutka i kupnje druge burze da se ostvari dugogodišnja želja pojedinih aktera domaće financijske industrije.

Inicijalna javna ponuda dionica

Fiat najavio prodaju 10 posto dionica Ferrarija i uvrštenje na burzu u New Yorku

Talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari najavio je u četvrtak inicijalnu javnu ponudu dionica, u kojoj bi njegova tržišna vrijednost mogla dosegnuti 10 milijardi dolara, i zatražio uvrštenje dionica na burzu u New Yorku.

Unca ispod 1100 dolara

Oštar pad cijene zlata ali i platine

Cijena zlata pala je u ponedjeljak 4 posto, pa je po prvi puta nakon pet godina zaronila ispod razine od 1.100 dolara po unci, što je posljedica očekivanja da će uskoro biti povećane kamate u SAD-u.

Transakcija u zadnjem kvartalu 2015.

Zagrebačka burza potpisala ugovor o preuzimanju Ljubljanske burze

Zagrebačka burza (ZSE) potpisala je ugovor o preuzimanju Ljubljanske burze (LJSE) stjecanjem 100% dionica od grupacije CEE Stock Exchange Group (CEESEG).

EU dionički indeksi

OTP Invest pokrenuo novi fond OTP Optimum

OTP Optimum ulagat će u europske dioničke indekse raznih industrijskih sektora, uz zaštitu glavnice, priopćeno je danas o osnivanju novog fonda.

Tržište roba

Nafta i zlato u stalnom padu, a raste cijena glavnih žitarica

Kineske financijske trzavice značajno su utjecale na volatilnost na tržištu roba ovaj tjedan, ali na niže cijene i trgovanje sirovom naftom i zlatom utjecali su i drugi faktori, naglašava Ole Hansen, rukovoditelj strategije za robe u Saxo Banci.

Oštar pad cijena dionica

Snažan pad burze u Šangaju slomio azijske burze. Kinesko gospodarstvo strahuje od grčkog scenarija

Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica oštro pale jer se ulagači plaše da će daljnji snažan pad burze u Šangaju, unatoč nizu mjera kineskih vlasti, dovesti do slabljenja drugog po veličini svjetskog gospodarstva.

Financiranje putem tržišta kapitala

Podravka predstavila proces dokapitalizacije i početak upisa novih dionica

Podravka je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi zainteresiranim aktualnim i potencijalnim velikim investitorima predstavila proces dokapitalizacije te tvrtke i time najavila početak upisa novih dionica koji će započeti u utorak, 7. srpnja, objavljeno je iz koprivničke tvrtke.

Pratite Lider na društvenim mrežama

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+

Pošalji
Liderovi blogovi

Liderov Fight club u tijeku

Hrvatsku treba podijeliti u pet regija

Hrvatsku treba podijeliti u pet regija

ZA

Željko Lovrinčević

55%

PROTIV

Tomislav Tolušić

45%

Očekujemo i Vaš glas.

Glasanje otvoreno do 6.kolovoza 2015. 12:00